Στ. Θεοδωράκης: Κ. Δανέλλη, αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος - Ειδήσεις Pancreta
Κατάντια κι όχι εξύψωση της πολιτικής" η στάση του Σπ. Δανέλλη κατά τον πρόεδρο του Ποταμιού, ο οποίος τόνισε παρόλα αυτά ότι "δεν εξαγοράστηκε, αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος του" - Επίθεση σε Κ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά για τις "μεταγραφές".
 

«Κ. Δανέλλη, αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος» επισήμανε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον βουλευτή που διέγραψε πριν λίγη ώρα επειδή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο Στ. Θεοδωράκης μίλησε για «κατάντια κι όχι εξύψωση της πολιτικής», ενώ τόνισε ότι ο Σπ. Δανέλλης «δεν εξαγοράστηκε», αλλά «αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος του».

Ο Στ. Θεοδωράκης απέδωσε την στάση του Σπ. Δανέλλη σε «έξαρση εγωισμού» που «βάζει πάνω από όλα το δικό του θέλω». Ο Στ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι, παρά το γεγονός ότι στο Ποτάμι από την αρχή δεν εμπόδισε τα στελέχη του να εκφράζουν τις απόψεις τους, «κόκκινη» γραμμή υπήρχε: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι μέχρι χθες όλα τα στελέχη του Ποταμιού ήταν σύμφωνα ότι το κόμμα «παραμένει στην αντιπολίτευση, δεν συγχωνεύεται με κανέναν, δεν κάνει τα ρεπό του Καμμένου, δεν επιβραβεύει τα λάθη». Ο Στ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «καταψηφίζουμε την κυβέρνηση γιατί απέτυχε στα SOS κεφάλαια της δημόσιας πολιτικής».

Ο Στ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι «η συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου επέβαλε να είχε πάρει νωρίτερα τις αποφάσεις του ο Αλέξης Τσίπρας» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παίζει σε διπλό ταμπλό» φτιάχνοντας μία κυβέρνηση «για όλα τα γούστα». Ο Στ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε «για να διορθωθούν τα λάθη κάποιοι πρέπει να θυσιάζουν τα κόμματα και την αξιοπρέπειά τους;» επιμένοντας στην αρνητική στάση του Ποταμιού για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Κριτική και σε Κ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά για τις «μεταγραφές»

Ο Στ. Θεοδωράκης επέκρινε και τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Φώφη Γεννηματά για την πρακτική των «μεταγραφών» βουλευτών, ενώ σχολίασε ειρωνικά: «φοβερή σύμπτωση, όλοι πηγαίνουν σε μεγαλύτερα κόμματα, φαίνεται ότι η συνείδηση λειτουργεί με ποσοτικά κριτήρια». Ο Στ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι «ο σημερινός κατήφορος του κ. Τσίπρα έχει την ιστορία του, έτσι δυστυχώς πολιτεύονται τα παλιά κόμματα».

Κώστας Παπαγιάννης

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr