Κουντουρά και Κόκκαλης δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Ειδήσεις Pancreta

Στη διαγραφή της Έλενας Κουντουρά και του Βασίλη Κόκκαλη από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ προχώρησε ο Πάνος Καμμένος, μετά την απόφασή τους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές για τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης.

Τα δύο επιπλέον «ναι»

Η αρχή έγινε με την Έλενα Κουντουρά που ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας την απόφασή της να στηρίξει την κυβέρνηση. «Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον» τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε αποκλειστική δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πρόσθεσε ότι «δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση».
«Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας», ανέφερε επίσης η κ. Κουντουρά.

Ακολούθησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του και την πρόθεση του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης. Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.

«Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ότι ήταν μια καθαρή κι έντιμη συνεργασία. Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα από κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο. Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε καμία άλλη τα προηγούμενα χρόνια», συμπλήρωσε.

Και οι δύο υπουργοί βρίσκονται στην Κίνα σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή.

Η αντίδραση Καμμένου

Αιχμές για τους δύο τέως βουλευτές των ΑΝΕΛ άφησε ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνοντας τη διαγραφή τους από το κόμμα.

«Η κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, σχολιάζοντας τη στάση της υπουργού Τουρισμού.

Δείτε εδώ

«Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα, αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», έγραψε για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δείτε εδώ

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr