Δημιουργική ασάφεια και αναμονή από τον Καμμένο - Ειδήσεις Pancreta

Μέχρι νεωτέρας αναβάλλεται το πολυαναμενόμενο τετ α τετ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, που είχε μετατεθεί για σήμερα λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Χωρίς να προσδιορίζει τη στάση των υπουργών και βουλευτών των ΑΝ.ΕΛΛ, αλλά λέγοντας ότι αναμένει τις εξελίξεις ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ότι η συνάντηση αναβάλλεται μέχρι να οριστικοποιηθούν τα δεδομένα στην ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι οριστικές αποφάσεις για το εάν θα επιτραπεί στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά βούληση στη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σχετικά με τις εξελίξεις στα Σκόπια ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για συνεχείς αλλαγές και ρευστό σκηνικό κι εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξουν σήμερα νέα από τη Βουλή της γείτονος.

Όταν ρωτήθηκε υπό την προϋπόθεση οριστικοποίησης της κατάστασης στην ΠΓΔΜ, αν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, απάντησε πως «όλα θα γίνουν». Στη συνέχεια σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε το εξής:

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να γίνει συνάντηση με σενάρια, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι την ώρα που ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος ανακοίνωσε την αναβολή ο κ. Τσίπρας δεν ήταν ενήμερος για την αναβολή.

Επίσης, ο κ. Καμμένος ανέβαλε την αποψινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ κατέστησε σαφές πως ό,τι «κυκλοφορεί» στο Διαδίκτυο και αφορά τον ίδιο και τους ΑΝ.ΕΛΛ. «δεν ισχύουν».

Νωρίτερα ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ. τοποθετήθηκε για τα περί αποχώρησής του από την κυβέρνηση κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας- Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων για την τροπολογία των F-16.

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια» σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. απουσιάζει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr