Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε η συνέντευξη Τσίπρα σε τηλεοπτικό κανάλι το βράδυ της Τετάρτης, με την κριτική που δέχθηκε να προκύπτει ετερόκλητη. «Κυβέρνηση κουρελού με ημερομηνία λήξεως» για τη Νέα Δημοκρατία, κυβέρνηση που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα «με όποια σύνθεση ή συνοδοιρόπους» για το ΚΚΕ, «αδύναμος πρωθυπουργός ικέτης του Καμμένου» για το ΚΙΝΑΛ.

«Το λέμε από καιρό. Θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και το θίασό του από τις καρέκλες τους. Σήμερα απλά μας ενημέρωσε ότι επιχειρεί με 6 πρόθυμους βουλευτές άλλων κομμάτων να σχηματίσει μια κυβέρνηση κουρελού με ημερομηνία λήξεως», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Και αυτά τα εγγυάται η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές που δεν θα αργήσουν».
 
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση, από τη μία στην κυβέρνηση Τσίπρα που «τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και προωθεί τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια», και από την άλλη, στους προηγούμενους κυβερνώντες «που θέλουν να ξεπλυθούν στη λαϊκή συνείδηση».
 
«Για τον ελληνικό λαό είναι παντελώς αδιάφορο το αν ο κ. Τσίπρας καταφέρει να σώσει τον γάμο του με τον ακροδεξιό του εταίρο κ. Καμμένο. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, με όποια σύνθεση ή συνοδοιπόρους, θα συνεχίσει την πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και προωθεί τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, καρπός των οποίων υπήρξε και η Συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρει το σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.
 
«Οι εκλογές, όποτε γίνουν, είναι μια ευκαιρία για να καταδικάσει ο λαός τόσο τους σημερινούς, όσο και τους προηγούμενους κυβερνώντες, που θέλουν να ξεπλυθούν στη λαϊκή συνείδηση, μαζί με εκείνα τα κόμματα ή στελέχη, που προετοιμάζονται για τον ρόλο του μπαλαντέρ είτε στον ένα είτε στον άλλον» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος, καταλήγοντας «η πραγματική διαφορά στη σημερινή μιζέρια μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ».
 
Σε αιχμηρή ανακοίνωση προχώρησε και το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για  ικέτη πρωθυπουργό στον Πάνο Καμμένο και επισημαίνεται πώς η μόνη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας είναι να γίνουν άμεσα εκλογές.
 
«Παρακολουθήσαμε απόψε έναν αδύναμο πρωθυπουργό σε αποδρομή, ικέτη του ακροδεξιού εταίρου του. Παίζουν τα ρέστα τους σε ένα αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας. Δυστυχώς με διακύβευμα την πολιτική ομαλότητα, μείζονα εθνικά θέματα και την πορεία της χώρας. Εκλογές τώρα!» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.
 

Πηγή: pancreta.gr