Ομόφωνο «ναι» από τη Βουλή για τις συντάξεις - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου του 2019.

Η τροπολογία με το πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για νέους έως 25 ετών ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που ψήφισε «όχι» και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία για την ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α΄βαθμού και τη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε "παρών".

Η τροπολογία για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών».

«Επιστρέφουμε σταδιακά σε εκείνους που επλήγησαν από την κρίση και τα μνημόνια, αυτά που στερήθηκαν για χρόνια άδικα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή και κάλεσε όσους «αναμασάτε την καραμέλα της παροχολογίας, να δείξετε λίγο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους».

Στρέφοντας δε τα βέλη του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλ. Τσίπρας απέκρουσε τα περί «παροχολογίας».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι η νομοθετική ρύθμιση για την ακύρωση – οριστικά και αμετάκλητα – του μέτρου της μείωσης, που θα ίσχυε από 1.1.2019, επιβεβαιώνει ότι ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει οριστικά κλείσει.

«Η ακύρωση που ψηφίζει σήμερα η Βουλή, είναι γεγονός που επιβεβαιώνει την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι αυτό το μέτρο ήταν αχρείαστο, διαρθρωτικά και δημοσιονομικά», ανέφερε και υπογράμμισε ότι «το μέτρο ήταν αχρείαστο διότι το ασφαλιστικό σύστημα στέκεται στα πόδια του και έχει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση στη συνταξιοδοτική δαπάνη, και διότι η ελληνική οικονομία, με τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, μπορεί να επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να χρειάζονται μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής», είπε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου.

Κατά τη συζήτηση, που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας ακόμη μία φορά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ενώ κατηγόρησε  την κυβέρνηση ότι αντάλλαξε την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων με το Μακεδονικό.

«Με κυνισμό στήσατε ένα διχασμό πάνω στο Σκοπιανό. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχετε ψηφίσει με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό ήταν το εισιτήριο με το οποίο ταξιδεύσατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Έτσι όμως δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, εξυπηρετούνται ξένα συμφέροντα. Αυτό που λένε στις Βρυξέλλες για σας κ. Τσίπρα, είναι ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στην διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα κ. Τσίπρα» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr