Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Ειδήσεις Pancreta

Με την κυβέρνηση να ζητά καθαρές απαντήσεις από τον Σταύρο Θεοδωράκη με αφορμή τη στάση του κόμματός του στη Συμφωνία των Πρεσπών, οι Γιώργος Μαυρωτάς, Σπ. Δανέλλης και Μιλτιάδης Κύρκος επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο δείχνοντας πως στη Σεβαστουπόλεως υπάρχει θετική προδιάθεση για την ψήφιση της συμφωνίας. 

Ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9», υποστήριξε ότι «οι 4 από τους 6 βουλευτές του Ποταμιού είμαστε σε μια γραμμή να αλλάξει σελίδα η χώρα στο θέμα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ», αλλά τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση της γείτονος να μην την υπονομεύει.

Όσον αφορά την πορεία του Ποταμιού, υπογράμμισε ότι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές.

Αποχωρεί από το Ποτάμι ο Σπ. Δανέλλης αν το κόμμα δεν στηρίξει τη συμφωνία  

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το Ποτάμι αν το κόμμα του δεν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο Σπύρος Δανέλλης. «Εάν δεν κρατήσουμε τις αρχές μας και αναθεωρήσουμε τη στάση μας, δεν θα μας βγει σε καλό», ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Ο Σπ. Δανέλλης, επανέλαβε πως θα ψηφίσει τη συμφωνία και τόνισε πως αν το Ποτάμι κρατήσει άλλη στάση, θα αποχωρήσει από το κόμμα της Σεβαστουπόλεως. «Φύγαμε από το ΚΙΝΑΛ, επειδή εκεί διαφωνήσαμε στο Μακεδονικό. Τι θα κάνουμε τώρα, θα δικαιώσουμε τη Φώφη. Αν υπάρξει συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία, όχι δεν θα κατέβω φυσικά» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Ο ίδιος εμφανίζεται αταλάντευτα υπέρ της στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή και στο άρθρο του στη σημερινή «Εφ.Συν.» τονίζει ότι «είναι θέμα αυτοσεβασμού, συνέπειας και σοβαρότητας» για το κόμμα.

«Ξεκαθαρίζουμε μια για πάντα το τοπίο περί Μακεδονίας»

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μιλτιάδης Κύρκος. «Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε ότι στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακριβώς επειδή ενταφιάζει τους αλυτρωτισμούς και μιλάει για μια μακεδονική γλώσσα η οποία είναι σλάβικη, και ξεκαθαρίζουμε μια για πάντα το τοπίο περί Μακεδονίας, Αλεξάνδρου κ.λπ. Αυτό είναι η θέση του Ποταμιού από την αρχή που τέθηκε το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών» τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας «Στο Κόκκινο 105,5».

Αναφερόμενος στις διαφωνίες που εκφράζουν βουλευτές από το Ποτάμι, ο κ. Κύρκος σημείωσε ότι «οι διαφωνίες ήταν από την αρχή και δεν προέκυψαν τώρα – όπως το παρουσιάζουν οι εφημερίδες», υποστήριξε όμως ότι «ήταν καθαρή από την αρχή και η στάση του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι το Ποτάμι ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επίσης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Θεοδωράκης διαπραγματεύεται για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή θέση υπουργείου για τον ίδιο» ο κ. Κύρκος τα χαρακτήρισε χυδαία εξηγώντας ότι «τα έχουν διαψεύσει όλα αυτά», και τόνισε ότι «το Ποτάμι δεν διαπραγματεύεται με τη Νέα Δημοκρατία, δεν συζητάει να κατέβει στις εκλογές μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και έχει απορρίψει, μέσω του συνεδρίου του, και τη μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Η τοποθέτηση του Στ. Θεοδωράκη και η αντίδραση του Μαξίμου 

Να θυμίσουμε πως αφορμή για τη συζήτηση που άνοιξε στάθηκε δημοσίευμα της «Νέας Σελίδας», σύμφωνα με το οποίο ο Στ. Θεοδωράκης διαπραγματεύεται την ψήφο του στη Συμφωνία των Πρεσπών με την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ..

Άμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού που σχολίασε καυστικά στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Το ρεπορτάζ έχει σοβαρά κενά. Στο μυστικό παζάρι ζήτησα και 1 μόνιμη θέση πάρκινγκ στην Πειραιώς και 2 ντενεκέδες λάδι από το κτήμα στο Ακρωτήρι. Αχ... Κάποιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν απ τις παλιές σελίδες. ΔΕΝ παζαρεύονται όλα στη ζωή, κύριοι!».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζοντας την απάντηση του Στ. Θεοδωράκη σημείωσε πως «προξενεί ενδιαφέρον ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνον ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία...»

Και ζητά «μια απάντηση επί της ουσίας» για το εάν έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr