«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε Μακεδονικά και κανείς δεν θα το αμφισβητήσει αυτό ξανά» γράφει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, παραθέτοντας και βίντεο από σχετική ομιλία του.

«Έχουμε ένα πρόθεμα, το "Βόρεια" αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, στη συγκεκριμένη ομιλία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MakFax. 

Ο Ζάεφ διαβεβαιώνει επίσης τους πολίτες της ΠΓΔΜ, ότι δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της "μακεδονικής" γλώσσας και του αυτοπροσδιορισμού μας».

«Η "μακεδονική" ταυτότητα και η "μακεδονική" γλώσσα προστατεύονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο ποτέ άλλοτε», σημειώνει.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ έρχεται λίγες ημέρες μετά την ομιλία του στη Βουλή των Σκοπίων, στη διάρκεια της οποίας ανέφερε πως με την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει πιθανότητα η «μακεδονική» γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, εξέφρασε την Τετάρτη τη λύπη του «αν τα σχόλια του Ζόραν Ζάεφ έγιναν αντιληπτά και ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο» και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση της χώρας «είναι έντονα αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr