Χρ. Μαρκογιαννάκης: Θα είμαι υποψήφιος στα Χανιά με άλλο κόμμα - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Την απόφασή του να κατέβει για βουλευτής στα Χανιά με τη στήριξη άλλου κόμματος από τη ΝΔ, ανακοίνωσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Όπως τόνισε, θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων συνεργαζόμενος με άλλο κόμμα, εκτός τη Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ο Μητσοτάκης τον απέκλεισε γιατί ο ίδιος έχει σίγουρη την πρωτιά στα Χανιά.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός στον «Νews24/7» και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, «Επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ με απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια, με το πρόσχημα της ανανέωσης και στο μεταξύ παίρνει μεγαλύτερους από μένα, θα είμαι ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων συνεργαζόμενος με άλλο κόμμα, από το ΚΙΝΑΛ μέχρι τον Λεβέντη, όχι βέβαια με τη Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ»

Ο κ. Μαρκογιαννάκης εμφανίστηκε σίγουρος για την εκλογή του στην πρώτη θέση του νομού Χανίων, λέγοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απέκλεισε για να μην κινδυνεύσει η πρωτιά στα Χανιά η οποία, αν κατέβαινα εγώ, θα ήταν σίγουρα δική μου».

Ο πρώην υπουργός στην συνέντευξή του αναφέρθηκε και στην υπόθεση του C4I, τονίζοντας ότι δεν είχε υπογράψει καμία τροποποίηση σύμβασης.

«Επειδή χειρίστηκα το θέμα του C4I, να πω ότι δεν έχω υπογράψει καμία τροποποίηση σύμβασης και δεν παρεγράφη τίποτα όσον αφορά εμένα γιατί το 2011 στο πλαίσιο εξεταστικής για τη Ζίμενς βγήκε ένα πόρισμα που δεν ήρθε στη Βουλή για συζήτηση και έγινε πρόταση για προκαταρκτική», ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ δεν το στήριξε πάνω στο θέμα αυτό.

«Η ΝΔ δεν με στήριξε. Οι ίδιοι που είχαν υπογράψει την πρόταση δεν την υπερψήφισαν. Κατέθεσα τροπολογία την οποία αποδέχθηκε ο υπ. Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, ότι ένας υπουργός που κατηγορείται μπορεί να ζητήσει τη μη παραγραφή. Τον Σεπτέμβριο έγινε πρόταση για προανακριτική που και πάλι δεν πέρασε. Ο Χριστοφοράκος μπαινόβγαινε στο γραφείο μου κάθε μέρα αλλά ποτέ δεν μου έστειλε δώρο ούτε ένα στυλό. Οι ίδιοι έχουν εκφραστεί για μένα ότι είμαι ένας χωριάτης που “δεν καταλαβαίνω Χριστό”. Όποιος έχει τα κότσια να προχωρήσει στη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής», είπε ο πρώην υπουργός.

Με πληροφορίες από το «Νews24/7»

Πηγή


Πηγή: pancreta