Εκλογές στη ΝΔ - Στις 20 Δεκεμβρίου ο Α' Γύρος - Ειδήσεις Pancreta

Στις 20/12 «κλείδωσε» τελικά η ημερομηνία των εκλογών στη ΝΔ, σύμφωνα με απόφαση της ΚΕΦΕ, που συνεδρίασε για το σκοπό αυτό, το απόγευμα της Τετάρτης. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το «γαλάζιο» επιτελείο αποφάσισε να προχωρήσει με την ανάθεση της διεξαγωγής των εκλογών στην εταιρεία Vodafone, παραβλέποντας τις όποιες επιμέρους ενστάσεις.

Ενστάσεις, οι οποίες είχαν διατυπωθεί, με αφορμή το γεγονός ότι, όπως είχε προτείνει η Vodafone, σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών, αυτός θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή με το νέο έτος και μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα ζητούν να εξεταστούν οι προτάσεις των εταιρειών που δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών στις 13/12. Μάλιστα από το περιβάλλον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθαρίζουν πως θέλουν οι εκλογές να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου και όχι αργότερα.

Από το στρατόπεδο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη επικρατή σιγή και μάλιστα πολλοί αναρωτιούνται αν ο εκπρόσωπός του, Θόδωρος Αμπατζόγλου, θα πάει στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν πως πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από εταιρείες. Η τελική επιλογή θα πρέπει να συνδυάζει δύο πράγματα: τη δέσμευση για ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και φυσικά να είναι η καλύτερη οικονομικά προσφορά.



Πηγή: reporter.gr

Πηγή: reporter.gr