«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» - Ειδήσεις Pancreta

Για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ξεπερνάει κι αυτό της Siemens, έκαναν λόγο ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αντίστοιχα, αναφερόμενοι στην υπόθεση Novartis.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την παράδοση της σχετικής δικογραφίας από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στον κ. Κοντονή, προκειμένου ο υπουργός να τη διαβιβάσει στη Βουλή, καθώς αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα (φέρονται να εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί). 

Κοντονής και Παπαγγελόπουλος είχαν συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι έλαβε «μερική ενημέρωση» της δικογραφίας και -επικαλούμενος την πείρα του- υποστήριξε ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους». 

Από την πλευρά του ο Σταύρος Κοντονής υπενθύμισε ότι πριν από ένα έτος είχε δηλώσει πως το σκάνδαλο της Novartis είναι μεγαλύτερο από αυτό της Siemens «και αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα». Το σκάνδαλο με το φάρμακο είναι τεράστιο, καθώς σε μία περίοδο κρίσης και ύφεσης, υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που λειτουργούσαν παράνομα, με συνέπεια να εκτοξευθεί η φαρμακευτική δαπάνη, σημείωσε επίσης ο κ. Κοντονής.  

Όπως συμπλήρωσε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να κινηθούν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες. Έτσι, αύριο (Τρίτη) η δικογραφία θα είναι στα χέρια του προέδρου της Βουλής και στη συνέχεια θα ενημερωθούν τα κόμματα.  

Όσο για το ενδεχόμενο παραγραφής, ο υπουργός υπενθύμισε με νόημα ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν και αδικήματα που δεν είχαν παραγραφεί και για τα οποία είχαν παραπεμφθεί πολιτικά πρόσωπα σε δίκη. 


Πηγή: efsyn.gr