Απειλητική επιστολή σε Κοτζιά: «'Εχουμε τρεις σφαίρες για σένα» [Βίντεο] - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία μετά την αποκάλυψη που έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για ύπαρξη απειλητικής επιστολής προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Ν. Τόσκας είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έλαβε απειλητική επιστολή με το μήνυμα «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα». Διευκρίνισε, πάντως, ότι υπάρχει μόνο επιστολή, όχι και σφαίρες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε πλευρά» την επιστολή και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς, όπως είπε, «είναι προς το εθνικό συμφέρον να υπάρχει καλύτερο κλίμα». Ο φάκελος έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και ερευνάται η υπόθεση.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, είχαν προηγηθεί δυό τηλεφωνήματα στο σπίτι του υπουργού Εξωτερικών με το ίδιο απειλητικό περιεχόμενο. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως έχουν ήδη εντοπίσει τον κάτοχο του ενός εκ των δύο τηλεφώνων μέσω των οποίων έγινε η κλήση.

Ο Ν. Κοτζιάς «δείχνει» τους ηθικούς αυτουργούς

Με ένα tweet που ανάρτησε, πριν από λίγο, στον προσωπικό του λογαριασμό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καταδεικνύει συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια, ως τους ηθικούς αυτουργούς των απειλών που δέχτηκε, με ανώνυμη επιστολή, για τη ζωή του. 

Ο κ. Κοτζιάς καλεί μάλιστα τη ΝΔ και την Ιερά Σύνοδο να καταδικάσουν τις απειλές εναντίον του «χωρίς μεν και αλλά». Αναφέρει, επίσης, ότι δέχεται επί χρόνια από συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια, συκοφαντίες και στοχοποίηση, υπογραμμίζοντας ότι «τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς», για να συμπληρώσει: «Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά».

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζουν ότι οι συνεχείς συκοφαντίες σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα αυτή. Παράλληλα, καταδικάζουν κατηγορηματικά τις απειλές αυτές, για προσθέσουν ότι (οι απειλές) δεν θα σταθούν εμπόδιο στην αποφασιστικότητα του κ. Κοτζιά για επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Ακολουθεί το πλήρες tweet του Ν. Κοτζιά:

«Επί χρόνια, συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν. Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά».

Τις απειλές εναντίον του Νίκου Κοτζιά καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ

«Κανείς δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τέτοιου είδους απειλές. Πιστεύω πως αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Όλες αυτές οι πράξεις είναι πράξεις απαράδεκτες. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα και στέλνουμε κι ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται ούτε με σφαίρες ούτε με τέτοιου είδους ενέργειες» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας.

«Ο Νίκος Κοτζιάς κάνει με αριστοτεχνικές κινήσεις τις διαπραγματεύσεις, κάτω από τις εντολές του πρωθυπουργού και το κλίμα δεν ορίζεται με τις δηλώσεις ακραίων, ούτε με απειλητικές επιστολές προς τον ΥΠΕΞ» επισήμανε ο κ. Τόσκας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ενώ αναφερόμενος σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο η πρόεδρος του ακροδεξιού μορφώματος «Ελλήνων Πολιτεία», Λίνα Παυλίδου - στο οποίο καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, λέγοντας «Πάμε να τους τελειώσουμε, μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις» και το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου - σημείωσε ότι «αναζητούνται ποινικές ευθύνες. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Οι ακραίες φωνές οδήγησαν σε ακραία λάθη και τραγωδίες».

Σχολιάζοντας τις τελεταίες εξελίξεις με τις αναρτήσεις του «Ρουβίκωνα» και την κριτική της ΝΔ, σημείωσε ότι «οι ίδιοι οι Ρουβίκωνες λένε ότι έχουν πάνω από 100 συλλήψεις, ο Κ. Μητσοτάκης έχει κάνει "σημαία" τον Ρουβίκωνα. Ας μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αντιμετωπίσει τις περιοχές αυτές, στις οποίες έχει βελτιωθεί το κλίμα, χωρίς να έχουν εξαληφθεί τα προβλήματα» είπε, αναφορικά με τις εφόδους του Ρουβίκωνα, για να προσθέσει: «Είναι λάθος να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τα μεγάλα προβλήματα με τα μικρά που αφορούν σε κάποιους που πετάνε προκηρύξεις. Δεν μπορεί να φυλάσσεται κάθε κτίριο για να μην πάνε κάποιοι να ρίξουν προκηρύξεις. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, είτε λέγονται Εξάρχεια, είτε εθνικά θέματα».


Πηγή: tvxs.gr