Ξηλώνεται κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νότια Κρήτη και ειδικότερα γύρω από την περιοχή του Τσούτσουρα στο νομό Ηρακλείου. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 συλλήψεις διακινητών και 120 μεταναστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο μέρες με τη συμμετοχή της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και τη συνεργασία του Λιμενικού.

Για την επιχείρηση αξιοποιούνται πληροφορίες που υπάρχουν εδώ και μήνες στις διωκτικές αρχές για οργανωμένη διακίνηση μεταναστών από τα νότια παράλια  του νησιού ενώ έχουν αξιοποιηθεί και δεδομένα που προέκυψαν από προηγούμενες μεμονωμένες συλλήψεις στην περιοχή με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών.

Οι έρευνες των αρχών διεξάγονται σε σπίτια υπόπτων στην περιοχή γύρω από τον Τσούτσουρα αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου καθώς επίσης και σε... σπηλιές της περιοχής όπου εντοπίστηκε αριθμός μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρόλο στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών έχει και αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Κρήτης.

πηγή


Πηγή: pancreta