Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - πολιτών για το αεροδρόμιο Χανίων - Ειδήσεις Pancreta

Σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την πατρότητα των υπογραφών στη σύμβαση με τη Fraport οδηγούνται τα μέλη της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου δυτικής Κρήτης «Δασκαλογιάννης».

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, επέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τους τέσσερις βουλευτές του νομού με την οποία τους ζητούν να σταματήσουν τη διαδικασία εκχώρησης, αλλιώς να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παπανδρέου απάντησε πως το κυβερνών κόμμα δεν υπέγραψε τη σχετική σύμβαση και πως η διαδικασία παραχώρησης ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. 

Στην αναφορά αυτή υπήρξε έντονη αντίδραση από τα μέλη της Πρωτοβουλίας και ιδιαίτερα τον καθηγητή Αντώνη Σκαμνάκη, ο οποίος τόνισε πως οι υπογραφές στη σύμβαση είναι του βουλευτή Χανίων και υπουργού Γιώργου Σταθάκη καθώς και άλλων υπουργών της παρούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για του λόγου το αληθές τα μέλη της Πρωτοβουλίας έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο την υπογεγραμμένη σύμβαση, την οποία υπογράφουν ο κ. Δραγασάκης, ο κ. Σταθάκης (Χανιώτης βουλευτής), ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Σκουρλέτης, ενώ -όπως τόνισαν- το ΤΑΙΠΕΔ (ο αντισυμβαλλόμενος της γερμανικής εταιρείας στην σύμβαση) είχε πρόεδρο τον νυν υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα.   

Οι υπογραφές στο ΦΕΚ της σύμβασης με τη Fraport, που έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέλη της Πρωτοβουλίας κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου Χανίων Οι υπογραφές στο ΦΕΚ της σύμβασης με τη Fraport, που έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέλη της Πρωτοβουλίας κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου Χανίων |

Το πλήρες κείμενο της αρχικής επιστολής που επιδόθηκε στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων έχει ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του    Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων

Χανιά 25/2/2017

Προς Βουλευτές Χανίων
Βαγιωνάκη Β.
Mπαλωμενάκη Α.
Πολάκη Π.
Σταθάκη Γ.                

Η απόφαση της εκχώρησης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αεροδρομίων φέρει την υπογραφή σας.

Ως βουλευτές της περιοχής προχωρήσατε σε μία κατάπτυστη πολιτική πράξη η οποία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον και προσβάλλει την ιστορία και τους αγώνες αυτού του τόπου.

Η πρωτοβουλία μας έχει εξηγήσει δημόσια όλους τους λόγους για τους οποίους αυτή η αποικιακή σύμβαση και η εκχώρηση πρέπει να ακυρωθεί.

Επισημαίνεται ότι την ίδια άποψη είχατε και εσείς ως κόμμα της αντιπολίτευσης αλλά και ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας καλούμε την τελευταία τούτη στιγμή να σεβαστείτε την ψήφο των πολιτών και να σταματήσετε την διαδικασία εκχώρησης των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων με την όποια κοινοβουλευτική δύναμη διαθέτετε.

Εάν δεν το πράξετε αυτό οφείλετε να παραιτηθείτε από την βουλευτική σας ιδιότητα προκειμένου να διασώσετε την πολιτική υπόληψη και αξιοπρέπεια σας.

Μάριος Διονέλλης

πηγή


Πηγή: pancreta