Κέρδισαν οι γονείς του 8ου Δημοτικού - Αιχμές από τον διευθυντή εκπαίδευσης - Ειδήσεις Pancreta

Σε οριστική απόσυρση της πρότασης για τη συγχώνευση δύο σχολείων στο κέντρο του Ηρακλείου  οδηγήθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των γονέων του 8ου Δημοτικού αλλά και την ομόφωνη αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χθες, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των γονέων και των δασκάλων με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης Γ. Τερζάκη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Δ. Αποστολάκη και δόθηκε η δέσμευση για τη μη υλοποίηση της αρχικής πρότασης.

Εξηγήθηκε πως ο λόγος της πρότασης ήταν ο μικρός αριθμός μαθητών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο που δεν εγγυάται την ομαλή λειτουργία του καθώς ήδη λειτουργεί ως 4θέσιο. Από την πλευρά του ο Σύλλογος Γονέων τονίζει πως παρουσίασε στους δύο διευθυντές συγκεκριμένες προτάσεις για τη σταδιακή αναβάθμιση και διασφάλιση της εύρωστης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή. Από την πλευρά των διευθυντών δόθηκε η υπόσχεση για τη μεταφορά στο ίδιο κτίριο του 3ου Νηπιαγωγείου το οποίο υπάγεται στα όρια της περιφέρειας του 8ου Δημοτικού και το οποίο μπορεί να «τροφοδοτεί» με παιδιά τη δύναμη του σχολείου.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει ο σύλλογος γονέων αποφασίστηκε η έναρξη διαλόγου ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, τους συλλόγους γονέων και το διδακτικό προσωπικό και δόθηκε η δέσμευση για μελλοντικές ουσιαστικότερες συναντήσεις που θα προσπαθήσουν να επιφέρουν αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο παιδαγωγικό όσο και κοινωνικό.

«Σκοπιμότητες» βλέπει ο διευθυντής

Με αιχμές πάντως ήταν η δήλωση του προϊσταμένου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρη Αποστολάκη, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ανακαλείται η πρόταση συγχώνευσης. Με ανάρτησή του στο facebook, αφού τονίζει πως μοναδικός λόγος για την πρόταση ήταν η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές αναφέρει: «Το 8ο Δημ. Σχολείο, ένα σχολείο στην καρδιά του Ηρακλείου λειτουργεί τα τελευταία 3 χρόνια ως 4/θεσιο, λόγω της μείωσης του αριθμού των μαθητών του, με ότι αρνητικά παιδαγωγικό αυτό συνεπάγεται, ενώ είναι ανύπαρκτες και οι προοπτικές αλλαγής της υπάρχουσας κατάστασης από την επόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία των φοιτούντων μαθητών στα νηπιαγωγεία της περιοχής.

Από τη στιγμή όμως που τα παιδιά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και οι ίδιοι οι γονείς αποδέχονται την κατάσταση και από πλευράς Δήμου μπαίνουν σε προτεραιότητα άλλες σκοπιμότητες , δεν έχει κανένα νόημα η διαδικασία αυτή να προχωρήσει».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο σχολείο έχει απασχολήσει και πέρυσι την επικαιρότητα καθώς γονείς και δάσκαλοι είχαν καταγγείλει (μέσω της «Εφ.Συν.») τη συνεχιζόμενη απαξίωσή του λόγω του ότι φιλοξενεί παιδιά μεταναστών και Ρομά. Και τότε είχαν ζητήσει να τηρηθούν αυστηρά τα γεωγραφικά όρια και να κλείσουν τα παραθυράκια που επιτρέπουν σε γονείς να δηλώνουν άλλη διεύθυνση κατοικίας ώστε να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο. Κυρίως όμως είχαν τονίσει την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, που έχει καταδικάσει εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο σχολείο σε μαρασμό. 

πηγή


Πηγή: pancreta