Επιστολή πολύτεκνων γονέων Ηρακλείου στον πρωθυπουργό - Ειδήσεις Pancreta

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Νομού Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι για την... απαράδεκτη, μείωση από 20% στο 15% στις προσλήψεις στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ κάνουν λόγο για έλλειψη ευαισθησίας από πλευράς της πολιτείας, στα ζητήματα που τους αφορούν.

Η διαμαρτυρία του Συλλόγου Πολυτέκνων, έχει να κάνει με τον νόμο 2190/1994, και την αλλαγή που περιλαμβάνεται στο άρθρο 25 του σχεδίου νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις, ο οποίος προβλέπει μείωση από 20% στο 15% στις προσλήψεις στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Νομού Ηρακλείου προς τον πρωθυπουργό:

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Με την παραπάνω διάταξη του άρθρου 25 του πιο πάνω σχεδίου νόμου επιχειρείται ένα ακόμη πλήγμα και μία επιδρομή εναντίον των πολυτέκνων και των τέκνων των πολυτέκνων, σε μία εποχή που η Ελλάδα μεταβάλλεται ταχύτατα σε μία χώρα γερόντων και ο κατήφορος της υπογεννητικότητας συνεχίζεται. 

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Νομού Ηρακλείου αριθμεί 10.000 πολύτεκνες οικογένειες, όλες βρίσκονται σε αναβρασμό γιατί περίμεναν μεγαλύτερη ευαισθησία από πλευράς της Πολιτείας στα ζητήματα που τις αφορούν, δεδομένου ότι αυτά επηρεάζουν άμεσα και τη δημογραφική πορεία της χώρας.

Για μία ακόμη φορά σας παραθέτουμε τα κάτωθι προς υπενθύμισή σας:

Άρθρο 21 παρ. 2 και 5 του Συντάγματος που ορίζουν:

«2. Πολύτεκνες οικογένειες.. έχουν δικαίωμα της ειδικής φροντίδας του Κράτους..
5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους.. ».

Τις προεκλογικές σας υποσχέσεις για στήριξη των πολυμελών οικογενειών, επίλυσης των προβλημάτων τους, αναγνωρίζοντας έτσι ότι οι πολύτεκνες οικογένειες επωμίσθηκαν τα μεγαλύτερα βάρη και ότι υπήρξαν τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης.
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου αναφέρει ότι:

«Οι Πολιτειακή Θεσμοί, καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οφείλουν να συνειδητοποιούν, διαρκώς και εμπράκτως, ότι η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας συνιστά συνταγματικώς κατοχυρωμένη υποχρέωσή τους. Συγκεκριμένα, κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, οι Πολύτεκνες Οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα τόσο περισσότερο επιτακτικό, θεσμικώς και πολιτικώς, όσον αποτελεί αυτονόητη και αυταπόδεικτη  πλέον αλήθεια το ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες, λόγω της ευεργετικής επιρροής των οποίων δεν έχει επέλθει στη χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού εξαιτίας της βαθειάς, μακράς και επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η Οικογένεια, κυρίως δε η Πολύτεκνη οικογένεια».

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μετά τα παραπάνω, με τη δική σας παρέμβαση σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, συνειδητοποιώντας ότι η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα δημογραφικής κατάρρευσης, είναι μια χώρα υπεργηρασμένη και το Δημογραφικό είναι πλέον έντονο και οξύ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψετε την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου που  αφορά τις πολυμελείς οικογένειες.

Υ.Γ.

Επειδή όλα τα παραπάνω δεν σας δεσμεύουν, δεν σας συγκινούν, δεν τηρείτε καμία υπόσχεσή σας, δεν εφαρμόζεται καμία επιταγή των ανώτατων επίσημων  οργάνων της πολιτείας (Σύνταγμα, ΣτΕ, ΝΣΚ, Βουλή(Διακομματική ’93), το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το μήνυμα του Πρωθυπουργού -  το δικό σας - στην ΑΣΠΕ), σφυρίζοντας αδιάφορα για την Ελλάδα που ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΠΡΟΧΩΡΕΙΤΕ σε μέτρα αντιπολυτεκνικά, αντιδημογραφικά, αντιοικογενειακά.

Να ξέρετε όμως ότι εμείς υπάρχουμε, ζούμε, καταγράφουμε τις πολιτικές σας πράξεις και θα σας καταγγείλουμε εάν το ψηφίσετε στον Ελληνικό λαό και θα γίνουμε ανάχωμα.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε με αφορμή την απαράδεκτη και αντισυνταγματική μείωση από 20% στο 15% στις προσλήψεις του Ν 2190/1994 στο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου είναι: καμία ανοχή από τις 205.000 πολύτεκνες οικογένειες της χώρας, καμία αναμονή και συναίνεση στη σημερινή αντιπολυτεκνική πολιτική που είναι συνέχεια και επέκταση της προηγούμενης.

Έχουμε φτάσει στα όρια και θα αγωνιστούμε μαζικά, δραστικά, θα ενισχύσουμε το πολυτεκνικό κίνημα και θα οικοδομήσουμε και θα ενισχύσουμε την κοινωνική συμμαχία που πιστεύουμε πως υπάρχει στον κοιμώμενο γίγαντα – τον λαό.

Για να βρεθούμε σε αποτελεσματική άμυνα στην επιχειρούμενη αντιπολυτεκνική επίθεση και να οργανώσουμε επιτέλους την αντεπίθεσή μας.

Ειλικρινά περιμένουμε μια απάντηση από όλους σας».

πηγή


Πηγή: pancreta