Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, η οποία τιμάται στις 3 Δεκεμβρίου, τα ΑΜΕΑ καλούν σε συγκέντρωση και πορεία, στις 2 του μήνα στο Ρέθυμνο. Με σύνθημα «Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς», άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down κ.α. ζητούν δικαίωμα στην ζωή, με αξιοπρέπεια και ισότητα.

Στις 2 Δεκέμβρη, τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Καλούν σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το σωματείο ΑμεΑ, για να ακολουθήσει πορεία στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε!
Με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη!
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, στις 2 Δεκέμβρη 2016, ενόψει τις 3 Δεκέμβρη 2016, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως και ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε λόγω των επώδυνων και σκληρών μέτρων τα μέτρα της διαρκούς μιας ατέρμονης πολιτικής λιτότητας που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Δηλώνουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ισότητα δικαιοσύνη!
Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε.
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!», παλεύοντας για την υγεία, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, για την πρόνοια, τα επιδόματα, την εργασία, τα εισοδήματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, τη δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση

πηγή


Πηγή: pancreta