Πρώτη η Αριστερά στο ΤΕΕ ανατολικής Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

Διαφορετική τάση καταγράφουν τα αποτελέσματα των εκλογών των Μηχανικών στην ανατολική Κρήτη σε σχέση με την πανελλαδική εικόνα κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία. Για το Τμήμα Ηρακλείου – Λασιθίου του ΤΕΕ η παράταξη ΑΜΑΚ ήρθε πρώτη σε ψήφους αφήνοντας δεύτερη τη ΔΚΜ, η οποία ωστόσο επικράτησε σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Αναλυτικά οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης, παράταξη που έχει αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη Αριστερά, ήρθε πρώτη σε ψήφους συγκεντρώνοντας ποσοστό 37,3%  η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών έλαβε 31,3% και η Αγωνιστική Προοδευτική Συνεργασία Μηχανικών (ΑΠΡΟΣΥΜΗ) 25,9%.

Στοίχημα, ωστόσο, αποτελεί ο σχηματισμός του νέου προεδρείου της διοικούσας επιτροπής καθώς και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία παρά την πρωτιά της ΑΜΑΚ, τελικά ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ εκλέχθηκε από τη συνεργασία ΔΚΜ και ΔΗΣΥΜ (σημερινή ΑΠΡΟΣΥΜΗ).

Σε ό,τι αφορά το δυτικό τμήμα του νησιού (Χανιά – Ρέθυμνο) η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Μηχανικών επικράτησε με σαφές προβάδισμα.

Αναλυτικά:

Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση (Σπύρος Σοφιανός) 364 ψήφοι - 17 έδρες

ΔΚΜ (Λευτέρης Κοπάσης) 296 ψήφοι - 14 έδρες

Ανεξάρτητο ΤΕΕ (Κυριάκος Κουκλάκης)  164 ψήφοι - 8 έδρες

Μαχόμενοι Μηχανικοί (Γιώργος Πιαγκαλάκης)  91 ψήφοι - 4 έδρες

ΕΛΕΜ ( Γιάννης Βόρδος) 52 ψήφοι -  2 έδρες

Πανεπιστημονική (Μπάμπης Λουτσέτης) 39 ψήφοι - 2 έδρες

πηγή


Πηγή: pancreta