Να τοποθετηθούν για το χρονίζον κτιριακό πρόβλημα του σχολείου τους, καλούν τους βουλευτές Ηρακλείου το Σάββατο οι μαθητές του Καπετανάκειου, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους μετά από οκτώ χρόνια κωλυσιεργίας των αρχών. Στις 11 αύριο το πρωί διοργανώνουν συζήτηση για το θέμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους.

Τα παιδιά συνεχίζουν να κάνουν μαθήματα σε λυόμενα καθώς τα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν από την περιφέρεια Κρήτης μέσω ΕΣΠΑ μπλοκαρίστηκαν, λόγω μιας αλλαγής του νόμου μέσα στο καλοκαίρι, με βάση την οποία έπαψε να δίνει έγκριση για τα τεύχη δημοπράτησης, παγώνοντας όλα τα έργα που γίνονται με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές του Καπετανάκειου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με μία συνάντηση-συζήτηση, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Δημοκρατίας 1).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου:

«Με μια μεγαλειώδη πορεία, χθες 15 Νοέμβρη, από το σχολείο μέχρι την Περιφέρεια και το Δημαρχείο, δήλωσαν αποφασισμένοι να μη σταματήσουν ούτε μέρα τις κινητοποιήσεις, μέχρι να ξαναγίνει το Καπετανάκειο, σχολείο.

Ενημέρωσαν κάθε αρμόδιο από τον Δήμο και την Περιφέρεια μέχρι τη κυβέρνηση ότι τους θεωρούν υπεύθυνους, που οκτώ χρόνια το μάθημα γίνεται σε παράγκες, σε άθλιες συνθήκες.   

Αναρωτήθηκαν τι κρύβεται πίσω από αυτή την καθυστέρηση.

Απαίτησαν να βρεθεί λύση ΑΜΕΣΑ, να έχουν ίδια δικαιώματα στη μόρφωση με τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας.

Να δοθούν τα λεφτά που χρειάζονται για την παιδεία.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με τη συνάντηση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19  Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Δημοκρατίας 1).

Η συνάντηση θα έχει ως  θέμα:

Εξελίξεις σχετικά με το κτηριακό πρόβλημα του σχολείου.

Δράσεις για την επίλυση του.

Στη συζήτηση καλούνται να τοποθετηθούν: οι βουλευτές Ηρακλείου, ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι σύλλογοι Διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου, τα δεκαπενταμελή των μαθητών, η ΕΛΜΕ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων.

Καλούμε κάθε αρμόδιο να δεσμευτεί για τις ενέργειες του, προκειμένου ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ!»

πηγή


Πηγή: pancreta