Οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα που εδώ και οκτώ χρόνια ταλαιπωρεί το ιστορικό σχολείο "Καπετανάκειο" στο κέντρο του Ηρακλείου, διεκδικούν γονείς μαθητές και καθηγητές που διαδηλώνουν σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας ενώ στάση εργασίας έχουν κηρύξει οι σύλλογοι των διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου, που στεγάζονται στο συγκεκριμένο συγκρότημα, με τη στήριξη της τοπικής ΕΛΜΕ.

1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο) 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο) |
 

Σε ανακοίνωση των Συλλόγων γονέων αναφέρεται:

Ύστερα από οκτώ χρόνια το κτιριακό πρόβλημα του Καπετανάκειου, του ιστορικού κτιρίου που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο, παραμένει ΑΛΥΤΟ.

Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε παράγκες στο χώρο της αυλής.

Πάνω από 800 μαθητές και εκπαιδευτικοί στριμώχνονται σε λίγα τετραγωνικά που έχουν μείνει για προαύλιο, δίπλα στο ερειπωμένο γιαπί, πλάι στις λαμαρίνες περίφραξης, μέσα στη σκόνη, με καθημερινό κίνδυνο για το χειρότερο ατύχημα (από τύχη πέρυσι στη κακοκαιρία ιπτάμενη λαμαρίνα δεν χτύπησε κάποιους)!

Δεν θα περιμένουμε άλλο.

Τη Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 12.00 το μεσημέρι οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων μαζί με τους εκπαιδευτικούς (σύλλογοι διδασκόντων με την κάλυψη της ΕΛΜΕ που κήρυξη στάση εργασίας) και οι μαθητές των δύο σχολείων οργανώνουμε κινητοποίηση, με πορεία διαμαρτυρίας από το Καπετανάκειο στη Περιφέρεια και τον Δήμο.

Για να απαιτήσουμε από κάθε αρμόδιο,

ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Ξεπέρασμα κάθε γραφειοκρατικού εμποδίου και άμεση εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου.

Να ενημερώσουμε, πως η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Κάθε άλλη αναβολή θα τη θεωρήσουμε σαν ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Η ζωή και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές με τη συμμετοχή μας να δείξουμε την απόφαση μας να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Καλούμε όλους αυτούς που πέρασαν τα μαθητικά τους χρόνια στο Καπετανάκειο να εκδηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους με τη συμμετοχή στη πορεία.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, που έζησαν και ζουν το εμβληματικό αυτό κτίριο σαν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, να είναι μαζί μας στον αγώνα για να παραμείνει ΣΧΟΛΕΙΟ.


Πηγή: efsyn.gr