Ένοχοι οι «ληστές με τα Καλάσνικοφ» - Συνολικά 193 χρόνια κάθειρξης - Ειδήσεις Pancreta

Ένοχοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι για τις ληστείες στο νομό Ηρακλείου από το 2012-2015. Το δικαστήριο επέβαλλε σκληρές ποινές στους κατηγορουμένους, καθώς τους έκρινε ένοχους για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με σειρά ληστειών αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, για τη ληστεία στο Creta Maris.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ολοκληρώθηκε η δίκη για τους «ληστές με τα Καλάσνικοφ» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους ένοχους για σύσταση συμμορίας, για ληστρικές κλοπές, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, εμπρησμό και αντίσταση.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος Αρμένιος κρίθηκε ένοχος για 6 ληστείες και μια απόπειρα ληστείας, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος εφτά αστυνομικών, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στη ληστεία στο Creta Maris. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 104 έτη και 18 μήνες.

Ο 30χρονος Κρητικός από το Φόδελε, κρίθηκε ένοχος για 5 ληστείες και μια απόπειρα ληστείας και για απλή συνέργεια σε απόπειρα  ανθρωποκτονίας κατά συρροή, επίσης για τη ληστεία στο Creta Maris. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 89 έτη και 5 μήνες.

Και στις δύο περιπτώσεις  η εκτιτέα ποινή είναι τα 25 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρίτος της σπείρας, ο 30χρονος από το Μυλοπόταμο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση μετά τη συμπλοκή και την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, που έγινε στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε στο κεφάλι.

πηγή


Πηγή: pancreta