Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τη σχολική στέγη που διοργανώνονται από κοινού από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και το Σωματείο Οικοδόμων. Τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στην Λότζια, με θέμα τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων της πόλης και την χρηματοδότησή τους.

Οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Βλαχάκη στον οποίο και παρέδωσαν υπόμνημα με καταγεγραμμένα τα κτιριακά προβλήματα όλων των σχολείων.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα των γονέων:

Καλούμε  αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Γονέων σχολείων της πόλης, όλους τους γονείς να έρθουν και να καταθέσουν υπομνήματα σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε σχολείο.

Να ενημερώσουμε τους δημοτικούς άρχοντες πως οι ανάγκες των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν. Πως έχουν υποχρέωση να αντιμετωπίσουν τα καυτά ζητήματα της σχολικής στέγης και της ασφάλειας των σχολείων χωρίς καμία αναβολή.

Οι κτιριακές ανάγκες των σχολείων ασφυκτιούν στα πλαίσια μιας πολιτικής  που μοιράζει φτώχια στο λαό και τις ανάγκες μας και κέρδη στις τράπεζες και τα μονοπώλια.

Η χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη, αν μιλάμε για κάλυψη των αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων, πόσο μάλλον για νέα κτίρια.

Είναι βέβαιο πια, πως στόχος είναι οι γονείς να πληρώνουν και για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο!  Όλοι οι Σύλλογοι Γονέων θα κλιμακώσουμε  τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να υπάρξουν για όλα τα σχολεία κτίρια σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά στο παιδαγωγικό τους σκοπό.

Για παιδεία δημόσια, δωρεάν, ενιαία για όλους τους μαθητές.        

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στις 6 το απόγευμα από την Ένωση Γονέων για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων του ανατολικού διαμερίσματος (Πόρος - Κατσαμπάς- Πατέλλες-Χρυσοπηγη- Αγία Αικατερίνη) στον χώρο του 14ου Δημοτικού σχολείου.

Η ανακοίνωση για την γενική συνέλευση:

«ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ   ΓΟΝΕΩΝ   ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  ΩΡΑ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ 14Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  (ΣΠΑΝΑΚΗ 5 ΠΛΗΣΙΟΝ ΙΚΑΡΟΥ)

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων είναι η κοινή δύναμη όλων των γονιών του Δήμου Ηρακλείου. Είναι η σύμπραξη όλων των συλλόγων γονέων για να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη.

Όσοι πιο πολλοί συμμετέχουμε τόσο το καλύτερο για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Ελάτε στις τοπικές συνελεύσεις που οργανώνει η Ένωση ανά δημοτικό διαμέρισμα για να συζητήσουμε για όλα όσα αφορούν τη παιδεία! Για τα σχολεία της περιοχής μας, για τα ζητήματα των εκπαιδευτικών, την μόρφωση και την  υγεία των μαθητών, την άθλησή τους, τις πολιτιστικές δραστηριότητες  τους, το μέλλον τους. Να ανταλλάξουμε απόψεις  για   το  ρόλο των συλλόγων γονέων , την κοινή δράση  με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές.

Σήμερα που το όνειρο των παιδιών μας για μόρφωση σε ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο απομακρύνεται όλο και περισσότερο, πρέπει να το φέρουμε στο προσκήνιο του αγώνα μας…Σήμερα που το κράτος δαπανά όλο και λιγότερα για τα σχολεία με αποτέλεσμα τα προβλήματα να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια… 

Οι γονείς έχουμε υποχρέωση απέναντι τους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Προσκαλούμε  όλους τους συλλόγους γονέων της περιοχής, όλους τους γονείς σε συνέλευση – συζήτηση την Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 14ου Δημοτικού σχολείου (Σπανάκη 5)».

πηγή


Πηγή: pancreta