Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που υλοποιούνται στις χώρες της Μεσογείου, και στη Κρήτη συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και του στελέχους της Διαχειριστικής Αρχής των Ευρωπαϊκών Μεσογειακών Προγραμμάτων (έδρα Μασσαλία Γαλλίας)  Πατρίτσια Μπουλοτσίνι.

Στην συνάντηση στη Περιφέρεια με την συμμετοχή του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων Γιώργου Αλεξάκη, και της Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Κρήτης Χρυσούλας Δασκαλάκη, εξετάστηκε η εξέλιξη υλοποίησης των προγραμμάτων  που έχουν ήδη εγκριθεί και συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης όπως είναι το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια, η διαχείριση απορριμμάτων σε τουριστικές περιοχές κ.α. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις για την συμμετοχή της και σε άλλα Ευρωπαϊκά Μεσογειακά Προγράμματα.

Η κα. Μπουλοτσίνι ενημέρωσε τέλος τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τα προγράμματα που θα προκηρυχθούν στο άμεσο μέλλον ώστε η Περιφέρεια να προετοιμάσει το πλαίσιο συμμετοχής της σε αυτά.

Στη συνέχεια ο κ. Αλεξάκης και η κα. Μπουλοτσίνι πήραν μέρος σε σύσκεψη εργασίας με τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης που υλοποιούν Ευρωπαϊκά Προγράμματα.


Πηγή: pancreta