Συνάντηση με θέμα τα αδέσποτα στους χώρους του Πα.Γ.Ν.Η και του Βενιζελείου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωΐ ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων και φορέων του δήμου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο διοικητής του Πα.Γ.Ν.Η – Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» κ. Τασσόπουλος Ιωάννης, ο αναπληρωτής διοικητή του Γ.Ν.Η. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» κ. Μοσχοβάκης Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Ινιωτάκης Πέτρος, η κ. Κυπράκη Μαρία Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και η κ. Ζιμωνοπούλου Μαρίζα πρόεδρος της Φιλοζωικής Εταιρείας Σείριος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, εκτιμήθηκε η κατάσταση και επαναβεβαιώθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τον δήμο και τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συνεχίζει να υφίσταται επιτροπή η οποία κάνει παρεμβάσεις με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενώ συντάχθηκε κοινή επιστολή του Πρύτανη κ. Ζώρα και του διοικητή των νοσοκομείων, η οποία στάλθηκε στον δήμο Ηρακλείου.

Οι δράσεις που έχουν γίνει και γίνονται είναι:

-Καθημερινή συνεργασία των υπηρεσιών των νοσοκομείων με τον δήμο και τις αρμοδίους φορείς, η οποία ενισχύεται και ενδυναμώνεται,

-Έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ελέγχου και επιτήρησης των χώρων των νοσοκομείων με κάμερες ασφαλείας και προσωπικό το οποίο επιτηρεί τους χώρους εσωτερικά και εξωτερικά των νοσοκομείων.

-Σε οποιονδήποτε πολίτη η εργαζόμενο ο οποίος εγκαταλείπει σε χώρους των νοσοκομείων σκυλιά, σύμφωνα με τη νομοθεσία για εγκατάλειψη ζώων μπορεί να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια και πρόστιμο έως 15.000 ευρώ. Θα ειδοποιείται άμεσα η αστυνομία.

-Συνεχή ενημέρωση όλων με συγκεκριμένες οδηγίες σε σχέση με τα αδέσποτα και εφαρμογή αυστηρών διοικητικών μέτρων σε περίπτωση που παραβιάζονται.  

-Σε συνεργασία με τον δήμο τις υπηρεσίες των νοσοκομείων, φιλοζωικές εταιρείες και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, θα γίνουν δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, επισκεπτών, ασθενών και προσωπικού.

-Τα νοσοκομεία δεν είναι αποθετήρια ζώων ή κυνοκομεία. Η προστασία της δημόσιας υγείας και η ασφάλεια ασθενών και συνοδών στους χώρους του νοσοκομείου είναι πρωταρχικής σημασίας.  

πηγή


Πηγή: pancreta