Ρέθυμνο: «Ναι» στους πρόσφυγες… εν μέσω βίας και δακρυγόνων - Ειδήσεις Pancreta

Υπέρ της πρότασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης για τη φιλοξενία προσφύγων στο νησί τάχθηκε σήμερα, με συντριπτική πλειοψηφία (30 «ναι», 2 «παρών»), το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου, την ώρα που έξω από το Δημαρχείο, από νωρίς το πρωί, σημειώνονταν «μάχες», ενίοτε σώμα με σώμα, μεταξύ δύο ομάδων πολιτών.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν στιγμές έντασης, με πολίτες που τάσσονται ενάντια στη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, τα επεισόδια προκλήθηκαν καθώς στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο συγκεντρώθηκε μερίδα πολιτών, η οποία αντιδρά στην έλευση προσφύγων στην Κρήτη. Η ομάδα αυτή είχε, εδώ και μέρες, κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που καλούνταν να συζητήσει το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη.

Άμεσα αντέδρασε ομάδα αντιφασιστών που συγκεντρώθηκε επίσης έξω από το Δημαρχείο και ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, που είχαν ως αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να ξεκινήσουν επεισόδια με ανταλλαγή αντικειμένων, αλλά και συμπλοκές πρόσωπο με πρόσωπο. Μάλιστα, τραυματίστηκε ένα άτομο από την ομάδα των διαμαρτυρόμενων κατά των μεταναστών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στο σημείο βρισκόταν από την πρώτη στιγμή ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, η οποία, όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια, έκανε ρίψη χημικών, ώστε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

prosfyges-rethimno

Όλα αυτά σημειώθηκαν  μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, την ώρα που λειτουργούσε. Λόγω των χημικών, οι εκπαιδευτικοί έκλεισαν τους μικρούς μαθητές μέσα στις τάξεις για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Λίγο αργότερα, κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκλήθηκαν νέα επεισόδια. Οι αστυνομικοί έκαναν εκ νέου χρήση χημικών και απώθησαν τους συγκεντρωμένους της ομάδας των αντιφασιστών προς τους Τέσσερις Μάρτυρες. Ακολούθως, οι διαδηλωτές διαλύθηκαν προς την παλιά πόλη, όπου έγινε «κλεφτοπόλεμος» με την αστυνομία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τρεις προσαγωγές ατόμων έκανε η Αστυνομία και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για άτομα από την πλευρά των αντιφασιστών. Έξω από την αστυνομική διεύθυνση συγκεντρώθηκε κόσμος, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι.

Μία κοπέλα από τους προσαχθέντες έχει τραυματιστεί στο χέρι, αλλά δεν έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το Αντιφασιστικό Συντονιστικό καταγγέλλει αστυνομική βία σε βάρος της.

Πηγή: goodnet.gr
Πηγή βίντεο: rethemnosnews.gr


Πηγή: hania.news