Ο Guardian στέλνει τον κόσμο στα Χανιά: Μία όμορφη, υποτιμημένη πόλη με ένα υπέροχο παλιό λιμάνι (εικόνες) - Ειδήσεις Pancreta

Αναζητώντας προορισμούς που ίσως να μην βρίσκονται στις πρώτες επιλογές των τουριστών, ο Guardian έστρεψε το βλέμμα του προς την Κρήτη και εστίασε στα Χανιά.

Σε δημοσίευμα με θέμα αποδράσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις που δεν περνούν από το μυαλό των ταξιδιωτών, η βρετανική εφημερίδα συμπεριέλαβε τα Χανιά στους δέκα προορισμούς αυτού του τύπου.

Αναγνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται στην ουσία για μία πόλη που δεν έχουν... ανακαλύψει ακόμη οι τουρίστες, ο Guardian επισημαίνει ότι σίγουρα τα Χανιά είναι ένας υποτιμημένος προορισμός, ιδιαίτερα τον χειμώνα, όταν βρίσκονται εκεί μόνο ντόπιοι και φοιτητές.

«Τα όμορφα Χανιά έχουν ένα υπέροχο παλιό λιμάνι χτισμένο κατά τη Βενετοκρατία, που άφησε βαθιά τα σημάδια της στην αρχιτεκτονική, την κουλτούρα και την κουζίνα. Τα χανιώτικα πιάτα είναι θρυλικά στην Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, που προτείνει τσιγαριαστό και κεφτεδάκια μεταξύ άλλων.

Και βέβαια από τις προτάσεις του Guardian δεν θα μπορούσε να λείψει μία επίσκεψη στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Φωτογραφίες: SOOC/ ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΤΑΣ


Πηγή: iefimerida.gr