Γαλάζιες σημαίες και διάκριση από την HELMEPA στο Μαλεβίζι - Ειδήσεις Pancreta

Πέντε γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν για το 2016 στις παραλίες του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η γαλάζια σημαία, το σύμβολο ορθολογικής περιβαλλοντικής διαχείρισης αλλά και διεθνές σήμα για την καθαρότητα των ακτών, απονέμεται κάθε χρόνο με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές με υψηλό αριθμό λουομένων. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε την δεκαετία του 1980, εφαρμόζεται σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενώ για την χώρα μας συντονιστής είναι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Παράλληλα, απονεμήθηκε στον Δήμο Μαλεβιζίου και στις Δημοτικές Κοινότητες Γαζίου και Φόδελε, τιμητική διάκριση από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA για «την ενεργό συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού και στη συμβολή στις προσπάθειες όλων για μια Ευρώπη χωρίς απορρίμματα».

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Οι ακτές του Φόδελε και της Αμμουδάρας βραβεύτηκαν για μια ακόμα χρονιά με γαλάζια σημαία, γεγονός που αποδεικνύει την καθαρότητά τους, αλλά και τα υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα που εφαρμόζονται από τις ξενοδοχειακές μονάδες των περιοχών αυτών.

Βραβεύτηκε παράλληλα και ο Δήμος μας, καθώς και οι Δ.Κ. Γαζίου και Φόδελε για την ενεργό συμμετοχή μας στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, γεγονός που μας τιμά και μας γεμίζει ικανοποίηση. Η προστασία του περιβάλλοντος άλλωστε και η καλλιέργεια σωστής περιβαλλοντική συνείδησης, αποτελούσε και αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής. Με κάθε τρόπο, με κάθε διαθέσιμο μέσο και με όλες μας τις δυνάμεις, οφείλουμε να προστατέψουμε ό,τι πολυτιμότερο: το περιβάλλον μας. Θα συνεχίσουμε με αυτή τη φιλοσοφία και παρά τις πολλές και σημαντικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να συγχαρώ τις διοικήσεις των ξενοδοχείων Fodele Beach, Apollonia, Santa Marina,Agapi Beach και Candia Maris, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Γαζίου και Φόδελε, την ΜΑΕΔΗΜ και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας για την πολύ καλή δουλειά που για μια ακόμα χρονιά πραγματοποίησαν».


Πηγή: pancreta