Εκτάκτως συγκεντρώθηκαν το απόγευμα, μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις που προκάλεσε το αίτημα της εταιρείας για υπαγωγή στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα, οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα του Ηρακλείου, μετέβησαν στον χώρο του Carrefour στην Αμμουδάρα, μετά και τη σχετική πρόσκληση που είχε απευθύνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της στους δεκάδες υπαλλήλους που αγωνιούν για την τύχη τους αλλά και για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι ζητούν από την πλευρά τους να μην υπάρξουν απολύσεις, στην ύστατη προσπάθεια της εταιρείας για την εξυγίανσή της, να καταβληθούν κανονικά τα δεδουλευμένα και τα επιδόματα αδείας και να μην υπάρξουν μειώσεις μισθών. Μάλιστα δηλώνουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις όποτε χρειαστεί.

H ανακοίνωση της εταιρείας

Νωρίτερα σήμερα η εταιρεία γνωστοποίησε την κατάθεση του αιτήματος στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την υπαγωγή της στον πτωχευτικό κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους. Η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.

Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης.

Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της».

cretapost


Πηγή: pancreta