Την κατασκευή υφάλων αναβαθμών μπροστά από τα Ενετικά Τείχη, για την προστασία τους από τον έντονο κυματισμό, αλλά και για τη δημιουργία αστικής παραλίας στον κόλπο Δερματά, προτείνεται από τη μελέτη του εργαστηρίου παράκτιας έρευνας του ΙΤΕ, που παρουσιάστηκε χθες στο δημαρχείο.

Την μελέτη είχε ζητήσει ο Δήμος Ηρακλείου, διότι όπως εξήγησε ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, η διάβρωση του παραλιακού μετώπου είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις: «Όταν αναλάβαμε την δημοτική αρχή, διαπιστώσαμε ότι σε ολόκληρο το δυτικό παραλιακό μέτωπο, από τον Κούλε μέχρι το Παγκρήτιο, υπήρχε προχωρημένη διάβρωση εξαιτίας των καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής. Για να διαπιστώσουμε την έκταση του φαινομένου και να εξετάσουμε πιθανές λύσεις, συνάψαμε προγραμματική σύμβαση με το ΙΤΕ την Άνοιξη του 2015 προκειμένου να εκπονήσει τη σχετική μελέτη». ite_paraliako enetika_tichi2
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στάθηκε ιδιαίτερα στον κόλπο του Δερματά, όπου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η πρόθεση της δημοτικής αρχής μέσα από τις προτεινόμενες λύσεις της μελέτης, και κυρίως αυτή της προσάμμωσης , είναι να δημιουργηθεί μια αστική παραλία, προσιτή σε κολύμβηση για όλους τους δημότες.
Την παρουσίαση έκαναν ο επικεφαλής του εργαστηρίου παράκτιας έρευνας του ΙΤΕ, Νίκος Καμπάνης και ο ερευνητής, Γιώργος Αλεξανδράκης.


Πηγή: ert.gr