Ξεράθηκαν οι ελιές από τα απόβλητα ! - Ειδήσεις Pancreta

Οι κάτοικοι είναι έτοιμοι πάλι να ανέβουν στα...κεραμίδια βλέποντας την καταστροφή- δίπλα ακριβώς είναι γεωτρήσεις

Το έβλεπαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι του Νιπιδητού Ηρακλείου! Μια τεράστια οικολογική καταστροφή έχει συντελεστεί έξω από το χωριό και διπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του πυρηνελαιουργειου της πρώην ΟΜΕΛΒΑ. Δεκάδες ελιές είχαν ξεραθεί και το λιόφυτο είχε μετατραπεί σε κρανίου τόπος από τους τόνους αποβλήτων που είχαν χυθεί από το πυρηνελαιουργείο. 

Κι όλα αυτά ενώ υπήρχε η διαβεβαίωση από τους ιδιοκτήτες του πυρηνελαιουργείου πως τα νερά που χύνονται από το χώρο είναι καθαρά και σε καμμιά περίπτωση δεν αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον. 

Μάλιστα, όπως καταγγέλουν, από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού στην προσπάθεια τους οι άνθρωποι της μονάδας να κρύψουν την ζημιά που δημιούργησαν έριξαν τόννους νερό αλλά η καταστροφή είχε ήδη συντελεστεί !

Μετά και απ´αυτό το νέο κρούσμα ρύπανσης από την πρώην ΟΜΕΛΒΑ οι κάτοικοι ετοιμάζουν και πάλι να βγουν στα... κεραμίδια, ζητώντας επανέλεγχο των εγκαταστάσεων της επιχείρησης και εξακρίβωση του τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του εργοστασίου!

Αξίζει να σημειωθεί οτι σε απόσταση αναπνοής από το " ξεραμένο " λιόφυτο υπάρχει η βασική γεώτρηση από την οποία υδρεύεται η πόλη του Αρκαλοχωρίου ενώ πολύ κοντά ειναι ακόμα δυο γεωτρήσεις. Κάτοικοι και
φορείς της περιοχής αναζητούν απαντήσεις ενώ αναμένεται και παρέμβαση του δήμου Μινώα.

 


Πηγή: cretalive.gr