Τέλος εποχής,κατεδαφίζεται το Τρανταλλίδειο - Ειδήσεις Pancreta

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό της πτώσης τοιχίου από τμήμα εγκαταλελειμμένου κτηρίου που ανήκει στα ακίνητα του κληροδοτήματος Τρανταλλίδη επί της οδού Ιδομενέως, θέμα που είχε αναδείξει το neakriti.gr με  την καταστροφή ενός σταθμευμένου ι.χ  ,η δημοτική αρχή πήρε την απόφασή να το κατεδαφίσει.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Ανασταστασάκη στο neakriti.gr ," ο Δήμος σε συνέχεια της εξουσιοδότησης από την εφορεία νεότερων μνημείων Κρήτης και παρότι δεν είναι ιδιοκτήτης ,ούτε αρμόδιος για τις επισκευές διατηρητέων κτηρίων, προχωράει  στην κατεδάφιση του κτηρίου με την έγκριση και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων. Ο ιδιοκτήτης είχε στα χέρια του εδώ και χρόνια απόφαση από το υπουργείο Πολιτισμού για την κατεδάφιση του κτηρίου αλλά δεν το είχε πράξει. Έτσι η απόφαση επιστραφεί στο Υπουργείο που επιλαμβάνεται του θέματος αναθέτοντας το έργο να γίνει από το Δήμο Ηρακλείου και τη δαπάνη θα αναλάβει ο ιδιοκτήτης.

Σε κάθε περίπτωση προέχει η ασφάλεια των πολιτών αλλά και των διερχόμενων οδηγών με το δεδομένο ότι αγωνιούσαν και η σωματική τους ακεραιότητα δοκιμάζονταν κάθε φορά που περνούσαν από το συγκεκριμένο σημείο".

Είδηση  που προκαλεί  ανακούφιση στους κατοίκους που  κάθε φορά που περνούσαν από το σημείο έκαναν το σταυρό τους να τη γλυτώσουν καθώς ο κίνδυνος με τον οποίο έρχονταν αντιμέτωποι όλα τα αυτά τα χρόνια οδηγοί και περαστικοί  περνώντας κάτω από το ετοιμόρροπο αυτό κτίσμα ήταν ορατός περισσότερο από ποτέ.

Οι εργασίες κατεδάφισης του πρώτου ορόφου  του διατηρητέου κτιρίου θα πραγματοποιηθούν άμεσα και θα διεξαχθούν σε διάστημα δύο ημερών ενώ όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου λόγω των εργασιών θα υπάρξει και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Ιδομενέως από την συμβολή της με την οδό Μεραμβέλλου έως την συμβολή της με την οδό Μαλικούτη.

Η προσωρινή αυτή διακοπή και εκτροπή διέλευσης οχημάτων θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο από τις 07:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμβουλεύονται τις σημάνσεις που θα καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων. Η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών, λόγω της αναγκαιότητας των παραπάνω εργασιών.


Πηγή: neakriti