Στο έγκλημα οδήγησαν για μια ακόμα φορά οι... κτηματικές διαφορές - Ειδήσεις Pancreta

Ο διαπληκτισμός δύο αντρών είχε τραγικά αποτελέσματα - Το θύμα φέρεται να πυροβολήθηκε εξ' επαφής στο κεφάλι

Συναγερμός έχει σημάνει στις διωκτικές αρχές καθώς η συμπλοκή που σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε οικισμό έξω από το Καστέλι του Δήμου Μινώα, μεταξύ δύο ανδρών, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 50χρονου . Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα πυροβολήθηκε εξ' επαφής στο κεφάλι και ο θάνατος του ήταν ακαριαίος

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Μπιτζαριανό, με τον δράστη, επίσης 50 ετών, να είναι γνωστός στις αρχές καθώς είχε απασχολήσει πρόσφατα και πάλι την αστυνομία για υπόθεση μαχαιρώματος. Ο ίδιος έσπευσε να εξαναφιστεί και αναζητείται ...

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου,ταξίαρχος Κώστας Λαγουδάκης, ενώ η περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί από την αστυνομία. 
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το έγκλημα είχε ως αφορμή κτηματικές-οικονομικές διαφορές, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ ερευνά όλα τα ενδεχόμενα. 

Το θύμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είχε παιδιά παρά μόνο μια αδερφή.

O δράστης δεν είναι κτηνοτρόφος αλλά διατηρεί μεγάλη επιχείρηση στο Ηράκλειο,  ωστοσο φαίνεται ότι έχει περιουσία στην περιοχή που έγινε το έγκλημα.

Τα τηλεφωνήματα και η μοιραία συνάντηση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αυτόπτες μάρτυρες βρέθηκαν εκεί μετά από τηλεφώνημα του δράστη προς τον έναν, στον οποίο του διαμαρτυρόταν για το θύμα και την συμπεριφορά του σε σχέση με τα πρόβατα.

Ο νεαρός που δέχθηκε το τηλεφώνημα διαμαρτυρίας από τον 55χρονο θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τηλεφωνικά τον 58χρονο  για να βρεθεί μία λύση και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δεν μπορούσε να διανοηθεί τι θα ακολουθούσε.

Η Αστυνομία αναζήτησε και τρίτο άτομο για κατάθεση, στο οποίο φέρεται να τηλεφώνησε ο 58χρονος πριν πέσει νεκρός από την σφαίρα.
 
Ο 58χρονος κτηνοτρόφος δεν είχε αποκτήσει δική του οικογένεια.

Μοναδικός στενός συγγενής του ήταν η αδελφή του. Υπό αυτό το πρίσμα, η Αστυνομία δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο «βεντέτας» που υπό άλλες οικογενειακές συνθήκες θα ήταν μία σοβαρή απειλή.

Από την πλευρά του 55χρονου που διαφεύγει υπάρχει οικογένεια, υπάρχουν παιδιά.

Ο δράστης δεν ασχολούνταν αποκλειστικά με την κτηνοτροφία. Η κύρια ενασχόληση του είναι επιχειρηματική καθώς είναι αντιπρόσωπος μεγάλης εταιρείας.

Στο Μπιτζαριανό είχε περιουσία και ζώα.

Ο 55χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για σοβαρή υπόθεση με μαχαίρωμα συγχωριανού του.

Αστυνομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο δράστης θα κάνει κίνηση να εμφανιστεί στην Δικαιοσύνη αφού παρέλθουν κάποιες ώρες και αφού έρθει σε επικοινωνία με κάποιον δικηγόρο.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε σημειωθεί σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των δύο με αφορμή παρεξήγηση με τρίτο πρόσωπο.


Πηγή: cretalive