Λιπόθυμοι έπεσαν συγγενείς των καταδικασθέντων - Ξανά στην Εισαγγελία η δικογραφία για να εξεταστεί τυχόν εμπλοκή τριών ακόμη νεαρών

Ένταση και λιποθυμίες στο δικαστήριο, στη Νεάπολη, σήμερα, στο άκουσμα της απόφασης για δύο εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον 34χρονο και τον 28χρονο, οι οποίοι παίρνουν το δρόμο της φυλακής καθώς η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 29χρονος αθωώθηκε συνολικά για όλες τις κατηγορίες, ενώ αθώος κρίθηκε και ο 24χρονος που κατηγορούνταν για την πλημμεληματική πράξη της συμπλοκής.

Ο 26χρονος, για τον οποίο η εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει ενοχή για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη, αθωώθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος κρίθηκε για την ίδια κατηγορία και ο 36χρονος.

Οι ποινές

Στον 34χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης συνολικά 16 ετών για τη θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και τη συμπλοκή, ενώ η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη,

Στον 28χρονο επιβλήθηκε ποινής κάθειρξης 13 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 36χρονος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια για συμπλοκή εντός αθλητικής εγκατάστασεις, ωστόσο στη δική του περίπτωση η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στον 36χρονο επιβλήθηκε ο όρος εμφάνισης κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ το Δικαστήριο διέταξε να απαγορευτεί η προσέλευσή τους σε αθλητικούς χώρους όπου θα αγωνίζεται ο Ηρόδοτος και ο Εθνικός.

Ευθύνες και σε άλλους;

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση δε φαίνεται να "κλείνει" καθώς μετά και όσα κατατέθηκαν περί άλλων ατόμων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια και είχαν ρόλο στον ξυλοδαρμό Κατσούλη αλλά δεν κάθισαν στο "σκαμνί", το Δικαστήριο διέταξε να επιστραφεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το επεισόδιο σε βάρος τριών άλλων, νεαρών οπαδών του Ηροδότου.


Πηγή: cretalive