Λουκέτο βάζουν οι αγρότες σε τράπεζες, εφορίες και τελωνεία - Ειδήσεις Pancreta

Με καταλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος σε Ηράκλειο και Χανιά, στα τελωνεία και τις εφορίες της Κρήτης από τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας, αφού πρώτα "οργώσουν" τα χωριά, για να εξασφαλίσουν μεγάλη συμμετοχή που θα τους επιτρέψει να "κρατήσουν" τους αποκλεισμούς για μέρες, συνεχίζουν οι εξεγερμένοι αγρότες τον αγώνα τους. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα χθες το βράδυ, σε μια θυελλώδη γενική συνέλευση, στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, μέσα σε κλίμα οργής και αποφασιστικότητας.

Μάλιστα, οριστικοποιήθηκε και η απόφαση για τη νέα απόβαση στην Αθήνα, ξεκαθαρίζοντας όλοι ότι τα τρία καράβια που θα ξεκινήσουν από τα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σούδας θα πρέπει «να έχουν τόσο κόσμο, που να φτάνει μέχρι τους καταπέλτες»!

Στις 6:30 τα ξημερώματα, οι αγρότες της ανατολικής Κρήτης θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ, για να προβούν συντονισμένα και οργανωμένα στους αποκλεισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος στην 25ης Αυγούστου, στο τελωνείο και στην εφορία στη λεωφόρο Κνωσού. Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Μεσαράς θα προχωρούν στην κατάληψη του τελωνείου στους Καλούς Λιμένες, ενώ οι αγρότες της δυτικής Κρήτης θα προχωρήσουν στην κατάληψη της εφορίας, του τελωνείου των Χανίων και του καταστήματος της κεντρικής τράπεζας της πόλης.

Για την επιτυχία των κινητοποιήσεων, με την εξασφάλιση μεγάλης συμμετοχής αλλά και εναλλαγής φρουράς, ώστε να μην επέλθει κόπωση και να υπάρχει μεγάλη διάρκεια στους αποκλεισμούς αυτούς, συζητιούνται διάφοροι τρόποι όπως η αλλαγή βάρδιας ανάμεσα στους αγρότες μεταξύ των δήμων.

Επίσης, στο τέλος της χθεσινοβραδινής διαδικασίας, με πρόταση του Πρίαμου Ιερωνυμάκη, δημιουργήθηκε μεγάλη λίστα, με ονόματα ομάδων περιφρούρησης των κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή κυρίως νέων ανθρώπων. Στόχος αυτών των ομάδων είναι να αποφευχθούν καταστάσεις που θα οδηγούσαν τον αγώνα των αγροτών της Κρήτης σε σύγκρουση με την υπόλοιπη κοινωνία, ή σε χειροδικίες σε βάρος πολιτικών και άλλων προσώπων, που θα δημιουργούσαν στα μάτια του κοινωνικού συνόλου μια εικόνα "μαυροπουκαμισάδων που λειτουργούν με βία"...


Πηγή: neakriti