Περίπου στα τέλη του έτους αναμένεται να έχει παραδοθεί το έργο ανάπλασης της Χανιώπορτας στο Ηράκλειο, με τη Δημοτική Αρχή να ευελπιστεί πως το αποτέλεσμα θα είναι όμορφο και προπαντώς λειτουργικό!
 
Ο μεγάλος κυκλικός κόμβος που δημιουργείται στοχεύει στην ομαλοποίηση της κυκλοφορίας των οχημάτων, και στην άμεση διοχέτευση τους σε άλλες οδικές αρτηρίες.
 
Για το έργο αυτό συναντήθηκαν χθες Δημοτική Αρχή και ΟΛΗ όπου συζήτησαν το θέμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται στους λοιπούς κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. 
 
Μια επίπτωση αναπόφευκτη, καθώς το έργο είναι ακόμη σε εξέλιξη, με συνέπεια να είναι εντονη η κυκλοφοριακή ασφυξία ειδικά στην παραλιακή ως και το ύψος του πεζόδρομου της 25ης Αυγουστου
 
Αυτό που εξετάζεται από τους φορείς είναι να υπαρξη πλήρης απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης στην οδό Μητσοτάκη, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ένα σημείο στο οποίο ακόμη μετακινούνται οι επισκέπτες της πόλης πηγαίνοντας προς την 25ης Αυγούστου για να κινηθουν στο κέντρο.
 
Σημειώνεται ότι στόχος της παρέμβασης αυτής είναι η ανάπλαση του σημείου και η σύνδεση του με την ανάπλαση στη λεωφόρο Πλαστήρα.
 
Αυτό που ελπίζουν όλοι είναι να διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό η κυκλοφορίακαι να μειωθεί ο χρόνος καθυστέρησης των οδηγών που περίμεναν στους φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι καταργούνται.
 
Ενώ το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες εντατικά εντός των τειχών και στο σημείο της συμβολής της Πλαστήρα με την Καλοκαιρινού και την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, όπως έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει. Και εκεί στόχος είναι η κατάργηση των φωτεινών σηματοδοτών.

Πηγή: share-news.gr