Απέκλεισαν Τράπεζα της Ελλάδος και εφορία οι αγρότες - Ειδήσεις Pancreta

150 αγρότες από το νομό Ηρακλείου βρίσκονται από το πρωί έξω από το κτίριο της εφορίας Ηρακλείου, στην λεωφόρο Κνωσού, έχοντας προχωρήσει απο χθες το βράδυ,όπως είχε γράψει το neakriti.gr, σε κατάληψη του κτιρίου θέλοντας έτσι να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στον αγώνα τους.

Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε αρχικά από αγρότες από τη Μεσαρά, στη συνέχεια ωστόσο συγκεντρώθηκαν στο κτήριο κι άλλοι συνάδελφοί τους από διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου.Όπως έγινε γνωστό, δηλώνουν είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την κατάληψη στην εφορία επ' αόριστόν.

Την ίδια ώρα οι αγρότες της Κρήτης ετοιμάζονται πυρετωδώς για την  απόβαση στην πρωτεύουσα την Παρασκευή , προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα και να προχωρήσουν σε ένα άνευ προηγουμένου παναγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο. Μάλιστα η  τελική απόφαση για την άνοδο στην Αθήνα αναμένεται να ληφθεί σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ.

Απέκλεισαν την Τράπεζας της Ελλάδος στα Χανιά

Στον αποκλεισμό της εισόδου του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο των Χανίων, έχουν προχωρήσει  αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Κλαδισού, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν παρατάξει στο σημείο αγροτικά οχήματα, ενώ στην πρόσοψη του κτηρίου όπου βρίσκεται και η κεντρική είσοδος της Τράπεζας, έχουν υψώσει δύο πανό και ένα φέρετρο με το κηδειόσημο να  αφορά τη Γερμανίδα καγκελάριο.Η κινητοποίηση έχει λάβει πιο δυναμικό χαρακτήρα καθώς η συμμετοχή των αγροτών στην κατάληψη είναι μεγαλύτερη ενώ έξω από την τράπεζα υπάρχουν και αγροτικά μηχανήματα

Την απόφαση να λάβουν μέρος στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα γνωστοποίησαν χθες το απόγευμα και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, καλώντας παράλληλα αγρότες και κτηνοτρόφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση να το δηλώσουν στους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους.

Τέλος, σημειώνεται ότι κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά του νομού Ηρακλείου απευθύνουν και οι Αγροτικοί Σύλλογοι των Αρχανών και των Αστερουσίων.

Τα μπλόκα σε Ρέθυμνο

Επίσης τα μπλόκα που βρίσκονται πάνω απο μία εβδομάδα  εξακολουθούν να υφίστανται στο Ρέθυμνο στον κόμβο του Ατσιπόπουλου, με τους αγρότες να προχωρούν σε  αποκλεισμό  της Εφορίας Ρεθύμνου, όπου θα παραμείνουν έως τις 2 και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στον κόμβο Ατσιποπούλου όπου θα αποφασιστεί  το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.Μάλιστα οι αγρότες έχουν τοποθετήσει στην είσοδο της ΔΟΥ αγροτικά οχήματα και πανό, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Τα μπλόκα σε Λασίθι

Αλλά και στο Λασίθι βρίσκονται για μία ακόμη ημέρα παρατεταγμένα τα τρακτέρστην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου

Στο μεταξύ, το "παρών" στο συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Αθήνα θα δώσουν και οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας. Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες το βράδυ από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας. Ειδικότερα, οι Ιεραπετρίτες αγρότες θα μπουν στο πλοίο - κατά πάσα πιθανότητα - την Πέμπτη το βράδυ, από το Ηράκλειο, μαζί με τους συναδέλφους τους από το υπόλοιπο νησί, ούτως ώστε να βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής στον Πειραιά κι από εκεί εν συνεχεία να ανηφορίσουν προς την Αθήνα.

Εξάλλου, οι αγρότες της Ιεράπετρας αποφάσισαν να μην προχωρήσουν τελικά στον αποκλεισμό της εθνικής οδού, στην Παχιά Άμμο, όπως είχε προκριθεί αρχικά. Εντούτοις, αποφάσισαν να προβούν σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη στον Άγιο Νικόλαο.

Συγκεκριμένα, οι Ιεραπετρίτες αποφάσισαν να μεταβούν στον Άγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, και το γραφείο του βουλευτή Λασιθίου με το ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλη Θραψανιώτη, προκειμένου να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν την "ταφόπλακα" των αγροτών.


Πηγή: neakriti