Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: «Να γίνει έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού» - Ειδήσεις Pancreta

Σε επιστολή της Ένωσης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητείται η πλήρης ενημέρωση για την πορεία των ιχνηλατήσεων ενώ επαναφέρει το αίτημα για μαζικά τεστ σε όλους τους αστυνομικούς.

Παράλληλα, τονίζεται η αναγκαιότητα να τοποθετηθούν άμεσα προστατευτικά διαχωριστικά στα περιπολικά οχήματα αλλά και προστατευτικά plexiglass σε όλα τα γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών, προτεραιότητες τις οποίες η Ένωση είχε θέσει και παλαιότερα σε ανάλογες επιστολές της.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Ο Έλληνας Αστυνομικός παραμένει στην πρώτη γραμμή στην μάχη κατά του ιού, με αποτέλεσμα τα κρούσματα Covid-19 σε συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα να αυξάνουν συνεχώς. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ήδη δύο συνάδελφοί μας έχουν βρεθεί θετικοί το τελευταίο διάστημα, ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα και είμαστε δίπλα τους. Η υγεία των συναδέλφων μας και των οικογενειών μας έχουμε αποδείξει ότι είναι προτεραιότητά μας και δεν την διαπραγματευόμαστε.   

Αιτούμαστε να ενημερωθούμε αρμοδίως εάν ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. όσον αφορά την χαρτογράφηση και το έλεγχο των επαφών των νοσούντων, τον χρόνο παραμονής τους σε περιορισμό μέχρι να επιστρέψουν στην Υπηρεσία αλλά και για την απολύμανση όλων των χώρων που πιθανόν βρέθηκαν, με παράλληλη χορήγηση ακόμα περισσότερου υγειονομικού υλικού στο προσωπικό. 

Επιπρόσθετα με τις από 19-06-2020, 10-08-2020, 18-08-2020  και 11-09-2020 επιστολές μας προς την πολιτική και φυσική ηγεσία ζητήσαμε επανειλημμένως να αιτηθεί η Υπηρεσία την πραγματοποίηση ελέγχων τόσο στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Δ.Α. Ηρακλείου, όσο και στους κρατούμενους, από ειδική κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ., χωρίς όμως να έχει ικανοποιηθεί έως σήμερα το αίτημά μας. 

Ο αστυνομικός από την φύση του επαγγέλματός του έρχεται σε καθημερινή φυσική επαφή τόσο με πολίτες όσο και με συναδέλφους του με αποτέλεσμα η χαρτογράφηση των στενών επαφών του νοσούντος αστυνομικού να είναι δύσκολη έως αδύνατη. Για τον λόγο αυτό ο άμεσος έλεγχος του ΣΥΝΟΛΟΥ του προσωπικού, και όχι επιλεκτικά, είναι επιβεβλημένος και πρέπει να καθιερωθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Επίσης είναι αναγκαιότητα να τοποθετηθούν άμεσα προστατευτικά διαχωριστικά στα περιπολικά οχήματα αλλά και προστατευτικά plexiglass σε όλα τα γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών, προτεραιότητες που είχαμε επίσης θέσει στις προηγούμενες επιστολές μας.  

Είναι χρέος όλων μας να εξασφαλίζουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Ο θωρακισμένος αστυνομικός προσφέρει περισσότερα στο κοινωνικό σύνολο».


Πηγή: pancreta.gr