Επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς με την οποία εκφράζει την αγωνία του για τη λειτουργία του σχολείου μετά το κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών.

Με αφορμή το θετικό κρούσμα κορονοϊου σε εκπαιδευτικό, οι γονείς ζητούν να ανασταλεί η λειτουργία του Σχολείου για το απαραίτητο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Επίσης επισημαίνεται ότι στο σχολείο αυτό φοιτούν δεκάδες παιδιά εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και γι’ αυτό το λόγο κρίνεται ακόμα πιο αναγκαία η δρομολόγηση των σχετικών εξετάσεων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους: Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με αφορμή το θετικό κρούσμα κορωνοϊου σε εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου, για το οποίο ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί, παρακαλούμε πολύ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να ανασταλεί η λειτουργία του Σχολείου για το απαραίτητο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Σας επισημαίνουμε ότι στο σχολείο μας φοιτούν δεκάδες παιδιά εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και γι’ αυτό το λόγο κρίνεται ακομα πιο αναγκαία η δρομολόγηση των σχετικών εξετάσεων. 

Ως γονείς είμαστε αναστατωμένοι και ζητάμε την άμεση κινητοποίησή σας ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του σχολείου τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr