Συνελήφθη ο γονέας που χτύπησε καθηγητή - παρέμβαση Κεραμέως - Ειδήσεις Pancreta

Το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου όπου σημειώθηκε η επίθεση γονέα σε καθηγητή για το θέμα της χρήσης μάσκας. 

Συνελήφθη από την αστυνομία Χανίων ο γονέας που το μεσημέρι της Δευτέρας επιτέθηκε και χτύπησε καθηγητή στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου επειδή εκείνος έκανε παρατήρηση στο παιδί του για να φορέσει μάσκα. Αδιανόητη ενέργεια, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο περιστατικό η υπουργός Παιδείας.

Σε ανάρτησή της η Νίκη Κεραμέως αναφέρει: 

«Το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Η ίδια επικοινώνησε με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου ενώ έχει ήδη ζητήσει από την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Εις βάρος του γονέα, ο οποίος είναι από τους βασικούς οργανωτές του κινήματος κατά της χρήσης μάσκας στα Χανιά, έχει ασκηθεί δίωξη μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο παθών εκπαιδευτικός αλλά και ο διευθυντής του σχολείου ενώ έχει κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία με τις κατηγορίες της απειλής, της εξύβρισης και της σωματικής βλάβης.


Πηγή: efsyn.gr