Νέο απίστευτο κομφούζιο προκαλούν οι εξελίξεις στην έρευνα για το θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη μετά από εγχείρηση για "κρεατάκια" στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων βρίσκονται από το Σάββατο στη διάθεση Αστυνομικών και Εισαγγελικών αρχών και σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, αποδίδουν το θάνατο του παιδιού αόριστα σε «σύνδρομο αναπνευστικού», κάτι που είχαν εκτιμήσει εκπρόσωποι του ιατρικού χώρου, που εξαρχής διευκρίνιζαν ότι πιθανότερο αποτέλεσμα θα ήταν μια τέτοια γενικόλογη και αόριστη διατύπωση, καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθησαν τα δείγματα, αλλά και το ιστορικό της περιπέτειας που κατέληξε στο θάνατο της τετράχρονης,  θα δυσκόλευαν έναν σαφή προσδιορισμό.

Μέχρι στιγμής τόσο ο συνήγορος της οικογένειας  Παρασκάκη, κ. Γιώργος Κοκοσάλης όσο και η τεχνική σύμβουλος Ελπίδα Σπανουδάκη, όπως σημειώνουν, δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση ή κάποια κοινοποίηση για το αποτέλεσμα των εξετάσεων, προσθέτοντας ότι και  εκείνοι αναμένουν  τη διαβίβαση της δικογραφίας από το Αστυνομικό Μέγαρο στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

Μάλιστα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Πολιτάκη έχει δώσει σαφή εντολή να μην δημοσιοποιηθεί κανένα στοιχεία της δικογραφίας έως ότου διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Την ίδια στιγμή με ερώτηση του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά απαντήσεις για τους χειρισμούς τόσο στην διερεύνηση του θανάτου της Μελίνας όσο και στην πειθαρχική δίωξη της αναισθησιολόγου για την κλοπή των ναρκωτικών ζητώντας να κοινοποιηθούν άμεσα τα πορίσματα των ΕΔΕ, ώστε να φανεί αν και ποιος φάκελος έφτασε τελικά στα χέρια της προέδρου του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα προχωράει και η ΕΔΕ που ζήτησε η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ -Βενιζελείου. Ήδη στο Ηράκλειο βρίσκεται η κ. Παρασκευή Ματσώτα που θα διενεργήσει την εξέταση και νωρίτερα σήμερα συνάντησε τους γονείς της 4χρονης Μελίνας, που εξιστόρησαν με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές που έζησαν λεπτό προς λεπτό, τόσο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο (και την ελλιπή όπως έχουν ήδη πει ενημέρωση που είχαν), μέχρι και την κατάληξη του παιδιού στο ΠΑΓΝΗ.

Η κ. Ματσώτα όπως αναφέρουν κύκλοι της ιατρικής κοινότητας των Αθηνών είναι μια από τις κορυφαίες Παιδοαναισθησιολόγους και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής.


Πηγή: neakriti