Κρανίου τόπος το δυτικό Σέλινο στα Χανιά, μετά την πυρκαγιά (φωτο) - Ειδήσεις Pancreta

Μαυρίζει η ψυχή αντικρίζοντας τι άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στα χωριά Μουστάκο και Σκλαβοπούλα

Από την Τετάρτη που ξεκίνησαν οι πρώτες φλόγες μέχρι και το πρωί της Παρασκευής που οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να τιθασεύσουν την πύρινη λαίλαπα οι κάτοικοι των χωριών Μουστάκο και Σκλαβοπούλας του Δήμου Καντάνου – Σελίνου βίωσαν ώρες αγωνίας και τρόμου.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι με ακόμη πιο δυνατές ριπές, σκόρπιζαν τις εστίες της φωτιάς σε μεγάλη έκταση αποτεφρώνοντας οποιαδήποτε βλάστηση συναντούσαν στο διάβα τους. 

Και μπορεί οι σχεδόν 200 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα και πεζοπόροι, με την πολύτιμη συνδρομή των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων και των δύο καναντέρ καθώς και οχημάτων της αυτοδιοίκησης και εθελοντές, να κατάφεραν να γλιτώσουν τα σπίτια και το ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας και σβήσουν τις φλόγες, αλλά οι πρώτες εικόνες από την περιοχή – στην κυριολεξία – μαυρίζουν και την ψυχή.

Ναπολέων Σαραντίδης

Δασική βλάστηση και ελαιοκαλλιέργειες σε έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων έγιναν στάχτη, ενώ άγνωστες είναι προς το παρόν οι ζημιές που υπήρξαν σε άλλες αγροτικές ενασχολήσεις όπως στα μελίσσια που υπήρχαν στην περιοχή, στα λάστιχα άρδευσης και στην χορτολιβαδική βλάστηση.

Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σημαντηράκη μόνο θλίψη προκαλούν αλλά συνάμα δείχνουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το τι σημαίνει πυρκαγιά.


Πηγή: flashnews.gr