Κρήτη: Απεργούν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων - Ειδήσεις Pancreta

Από παλαιότερη κινητοποίηση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

 
Σε απεργιακή κινητοποίηση κατέρχονται τα μέλη και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη, όπως αποφάσισε η Διοίκηση του Σωματείου «Ερμής».

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο, την Τετάρτη 1 Ιουλίου, ημέρα έναρξης της τουριστικής σεζόν, οι οδηγοί θα τραβήξουν χειρόφρενο, από τις 08.00 το πρωΐ μέχρι και τις 8 το πρωΐ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την άρνηση των εργοδοτών για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης.

Παράλληλα οι οδηγοί προχώρησαν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ενώ επισήμαναν ότι πλέον ο κλάδος αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Στην σχετική ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται: 

«Κατόπιν της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης και παρά τις συνεχείς προσπάθειες μας, για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης η πλευρά της εργοδοσίας αρνείται να υπογράψει την υπάρχουσα . Κατόπιν τούτου η διοίκηση του σωματείου μας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας των μελών μας οδηγών τουριστικών λεωφορείων από 1-7-2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 08.00 πμ μέχρι και την 2-7-2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 08.00 πμ».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr