Ηλεκτρονικά οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

Άποψη από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δεξιά το κτίριο που στεγάζει το Φυσικό Τμήμα.

 
Σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και θα ξεκινήσει στις 8:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα.

Οι εκλέκτορες θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω του ειδικού συστήματος «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα έχει προθεσμία έως και τις 6 Ιουλίου, να καταρτίσει τα ενιαία ψηφοδέλτια για κάθε ένα συνδυασμό που θα έχει υποβάλει εμπρόθεσμα την υποψηφιότητά τους. Οι υποψήφιοι συνδυασμοί θα έχουν προθεσμία έως και την Τετάρτη 1η Ιουλίου, στις 15:00 να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους στη Σύγκλητο, αποκλειστικά με την αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως προβλέπεται στη σχετική προκήρυξη στην περίπτωση που κανένας από τους υποψήφιους συνδυασμούς δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία, ή στην περίπτωση που υπάρξει ισοψηφία, τότε οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 21 Ιουλίου, κατά τις ίδιες ώρες.

Οι υποψήφιοι

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα, δύο είναι τα υποψηφιότητα σχήματα που διεκδικούν την ψήφο της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη νέα πρυτανική αρχή. Επικεφαλής του ενός σχήματος είναι ο σημερινός πρύτανης Παναγιώτης Τσακαλίδης και του δεύτερου ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Γιώργος Κοντάκης.

Στο σχήμα του κ. Τσακαλίδη συμμετέχουν ως υποψήφιοι οι: Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας, Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Δημήτρης Παπάζογλου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, Ιωάννης Ρωμανός, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής, Ανδρέας Φουντουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Στο σχήμα του κ. Κοντάκη, συμμετέχουν οι υποψήφιοι αντιπρυτάνεις  Γιώργος Κοσιώρης, Καθηγητής, τ. Πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Δημήτρης Μυλωνάκης, Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών,  Μιχάλης Παυλίδης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Βιολογίας, και ο Κώστας Σπανουδάκης, Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας, Αντιπρύτανης ΠΚ.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr