Φεστιβαλάκι Γειτονιάς: Εκδηλώσεις για την αλληλεγγύη στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta
Φεστιβάλ αλληλεγγύης και κατά του ρατσισμού, διοργανώνει την προσεχή Κυριακή στο Ηράκλειο, η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες.

Το «Φεστιβαλ@κι Γειτονιάς» όπως το ονομάζουν οι διοργανωτές, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Νίκαιας στη συνοικία του Μασταμπά.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν θεατρικά παιχνίδια, φαγητό, δράσεις για παιδιά και μουσική ενώ θα συμμετέχουν το «Καπνισμένο Τσουκάλι», «οι Κρεμάστρες», η Αθανασάκη Βάσω και η Δασκαλάκη Βίκυ καθώς και η ομάδα διανομών της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου που θα μαζεύει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Στην σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

«Μετά από δύο μήνες εγκλεισμού, για να προστατέψουμε τις οικογένειές μας, τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και το Ε.Σ.Υ. από ενδεχόμενη κατάρρευση, ξαναβρισκόμαστε στις πλατείες της πόλης μας παρέα πια με τη γνώριμη ατομική μας ευθύνη, κρατώντας πάντα αποστάσεις και μέτρα ατομικής προστασίας, για να φάμε, να παίξουμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε και να ξαναβρούμε όλα αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά τα λίγα που μας διχάζουν.

Αυτήν την περίοδο κυβέρνηση και ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν για τους αόρατους εχθρούς που μας περιβάλλουν και μας επιτίθενται: τον κορωνοϊό, τους μετανάστες, τα ελληνοτουρκικα.

Εμείς όμως βλέπουμε άλλους εχθρούς, ορατούς και με ονοματεπώνυμα: νομοσχέδια που περνούν χωρίς ουσιαστική διαβούλευση που εξαθλιωνουν τη δημόσια εκπαίδευση και ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, το νερό, το περιβάλλον, κανάλια και σαιτς μεγαλοδημοσιογράφων και "κουμπάρων" που τσεπώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να κάνουν τα στραβά μάτια, ολόκληρους επαγγελματικους κλάδους να μένουν χωρίς δουλειά και χωρίς κανένα βοήθημα, εργασιακά δικαιώματα να πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων, αδιαφορία και απαξίωση του Ε.Σ.Υ, πρόσφυγες που πετάγονται έξω από δομές και σπίτια χωρίς καμία πρόβλεψη για την ουσιαστική τους ένταξη... εν ολίγοις μια χώρα να βυθίζεται σε οικονομική κρίση ενώ λίγοι και "άριστοι" τα τσεπώνουν και ταυτόχρονα ρατσιστές, ξενοφοβικοι και θρησκοληπτοι δίνουν παραστάσεις σε πλατείες των πόλεων μας.

Ο εχθρός ο δικός μας δεν ζει στις γειτονιές μας. Οι γείτονές μας ο,τι φύλο, θρησκεία κι εθνικότητα κι αν έχουν, κολυμπάνε στο ίδιο καζάνι που βράζει μαζί με μας. Δεν στέκονται απέναντί μας, ούτε εμείς απέναντί τους.

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, σας περιμένουμε την Κυριακή 21/6 το απόγευμα, στην πλατεία Νικαίας στον Μασταμπα να τα πούμε από κοντά, να "ξεφορτωθούμε" ο,τι μας βαραίνει με θεατρικό παιχνίδι, καλό φαγητό και μουσική».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr