Συνεχίζεται η διαδικασία του 6ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου - Ειδήσεις Pancreta
Στην ολοκλήρωση του 6ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού ελαιολάδου, ο οποίος είχε αναβληθεί λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, προχωρά η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, η νέα ημερομηνία αξιολόγησης των δειγμάτων στο πιστοποιημένο Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Α.Σ. Ρεθύμνου, είναι το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, ενώ γίνονται δεκτές και νέες αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Για δήλωση συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί τη σελίδα «www.cretanooc.org», γνωρίζοντας πως η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής δειγμάτων είναι η 29η Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 28313 40705 και 2813 410218.

Ο διαγωνισμός έχει γίνει πλέον θεσμός για το νησί, και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης τον διοργανώνει καλώντας όλους τους παραγωγούς και τυποποιητές του κρητικού ελαιολάδου, να στηρίξουν την ανάδειξη του προϊόντος, ως κύριου «πρεσβευτή» του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης.

Οι κύριοι στόχοι του διαγωνισμού είναι «να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ποιοτικού και επώνυμου κρητικού ελαιολάδου, να βελτιωθεί η τεχνογνωσία γύρω από το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και η ποιοτική του αναβάθμιση, καθώς επίσης να ενδυναμωθεί και να προβληθεί η εικόνα του κρητικού ελαιόλαδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr