Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ηρακλειωτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές συγκεντρώσεις του προηγούμενου μήνα.

Από νωρίς το απόγευμα, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, με πανό και πλακάτ, ενάντια στο ρατσιστικό μίσος, τον φασισμό, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τον σεξισμό, αλλά και την αστυνομική καταστολή.

Η προσυγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με τοπική μουσική, με την συμμετοχή του Κ. Αβυσσινού, του Γ. Μανωλάκη, του Α. και του Ν. Ξυλούρη (εγγόνια του Ψαραντώνη), του Χ. Παναγιωτάκη, του Γ. Παξιμαδάκη, του Γ. Σταυρακάκη και του Ν. Χριστόπουλου (κεντρική φωτογραφία).

 

Λ.Σ./ΕΦΣΥΝ

Εκατοντάδες πολίτες, νέοι, ηλικιωμένοι, παιδιά, μωρά και κατοικίδια, σε μια εικόνα άκρως αντίθετη με αυτή της ρατσιστικής συγκέντρωσης της 4ης Μαΐου με τα μαχαίρια και τα αλυσοπρίονα, δήλωσαν την αντίθεσή τους σε κάθε ρατσιστική και φασιστική συμπεριφορά, με κύριο σύνθημα «Κρήτη, Γη Αντιφασιστική».

Λ.Σ./ΕΦΣΥΝ

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δεκάδες οργανώσεις και συλλογικότητες ενώ περίπου στις 8 το απόγευμα ξεκίνησε και η πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, με συνθήματα κατά του φασισμού.

 
 

Πηγή: efsyn.gr