Κρήτη: Εκπαιδεύονται για τον κορονοϊό οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό - Ειδήσεις Pancreta
Συνέντευξη Τύπου από φορείς του Τουρισμού πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης. Ανακοινώθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης για τους εργαζομένους στον τουριστικό κλάδο.

Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Κυριάκος Κώτσογλου εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, η Άννα Ψαρουλακη αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Μιχάλης Bλατάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, πρόκειται για ένα τετραήμερο διαδικτυακό σεμινάριο για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • 1η μέρα: Γνωριμία με τον ιό και την μεταδοτικότητα του.
  • 2η μέρα: Υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • 3η μέρα: Εξειδίκευση ανά χώρο ανάλογα με τον κρίκο της τουριστικής αλυσίδας. (Παραλαβή αεροδρόμιο, μεταφορά στο λεωφορείο, ξεναγός, τμήματα ξενοδοχείου κτλ).
  • 4η μέρα: ερωτήσεις - εξέταση.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9 Ιουνίου και θα γίνουν τέσσερα τετραήμερα, καθώς η πλατφόρμα μπορεί να καλύψει έως 10.000 εργαζόμενους τη φορά. Το κόστος του συνολικού προγράμματος φτάνει τις 100.000 ευρώ και καλύπτεται από την Περιφέρεια Κρήτης.

 

Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ

Τα σεμινάρια θα εξασφαλίσουν ένα είδους πιστοποίηση, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των ξενοδοχείων, και περιλαμβάνεται στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε» τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, προσθέτοντας ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό «και αυτό πρέπει να περάσει στον κόσμο».

Η κα. Άννα Ψαρουλακη, σημείωσε: «Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να ετοιμάσουμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης. Όλοι μαζί προσπαθήσαμε να ενισχύουμε το σύστημα Υγείας σε πρώτη φάση. Κι έτσι προσπαθήσαμε να ετοιμάσουμε ένα πρόγραμμα που θα αφορά τους εργαζόμενους στον Τουρισμό».


Πηγή: efsyn.gr