Απο σήμερα κλειστός ο ΟΓΑ,αύριο ο αποκλεισμός απο αγρότες - Ειδήσεις Pancreta

Τι και αν οι αγρότες του νομού Ηρακλείου  προχωρούν αύριο σε  αποκλεισμό του ΟΓΑ στο Ηράκλειο ,όπως αποφάσισαν  στην διάρκεια χθεσινής  σύσκεψης της παγκρήτιας συντονιστικής  επιτροπής στο Ηράκλειο; Οι υπηρεσίες  του Οργανισμού δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα, καθώς  οι εργαζόμενοι όπως έχουν ήδη αποφασίσει σε πανελλαδικό επίπεδο ,προχωρούν από σήμερα σε κατάληψη των υπηρεσιών του Οργανισμού , στην Κεντρική Υπηρεσία και στα Περιφερειακά Υποκαταστήματα του.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΓΑ σε ανακοίνωση του δηλώνει  ότι θα αγωνιστεί αποφασιστικά ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης έως και εξαφάνισης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, κάθε προσπάθεια εξαφάνισης του ΟΓΑ και της πρωτογενούς τομέα και ζητάει την απόσυρση των μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση .Καλεί μάλιστα αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους, όλους τους ασφαλιζόμενους στον ΟΓΑ, μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία, να σταθούν στο πλευρό τους.  

Ο ΟΓΑ πάντως αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία του νέου γύρου κινητοποιήσεων για τους αγρότες του νομού Ηρακλείου που δίνουν αύριο ραντεβού στο κτίριο επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου για επ, αόριστον αποκλεισμό , τουλάχιστον μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο των αγροτών  έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στην πλατεία Κουντουριώτη.

Με αγωνιστική διάθεση πραγματοποιήθηκε χθες  το απόγευμα της Κυριακής Παγκρήτια αγροτική συνέλευση στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο παρουσία εκπροσώπων αγροτών και από τους 4 νομούς του νησιού.

Λίγες ώρες μετά την τελευταία κινητοποίηση τους στους κόμβους Αρχανών και Αγίου Σώζοντα,  οι αγρότες κλήθηκαν να αποφασίσουν το μέτωπο τους αγώνα τους με κλιμάκωση στις 4 Φεβρουαρίου οπότε και έχει προγραμματιστεί Παγκρήτιο συλλαλητήριο έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της παραλιακής λεωφόρου.

Όπως έγινε γνωστό από την σύσκεψη, είναι το γεγονός ότι κάθε νομός αποκτάει την δική του ολιγάριθμη συντονιστική ομάδα η οποία και θα αποφασίζει για την μορφή του αγώνα χωριστά σε επίπεδο νομού μέχρι και την 4η Φεβρουαρίου.

Η παγκρήτια συντονιστική θα είναι πλέον εννιαμελής με δύο εκπροσώπους από Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι και 3 από Ηράκλειο. Οι αποφάσεις για τους υπόλοιπους τρεις νομούς θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες με πιθανότερα σενάρια εκείνα του αποκλεισμού τμημάτων επί της εθνικής οδού Χανίων - Ηρακλείου. Ως γνωστόν ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και με τους αγρότες του Ηρακλείου να ζητούν να παραμείνει το ταμείο του ΟΓΑ ως έχει.

Αύριο επισης ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων και η πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου θα δώσουν συνέντευξη τύπου με θέμα : τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και το πρόγραμμα κινητοποιήσεων ενόψει του ασφαλιστικού και του φορολογικού των αγροτών.Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της περιφέρειας Ηρακλείου στην πλ. Ελευθερίας.


Πηγή: neakriti