Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 63χρονη - 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Ειδήσεις Pancreta
Μία 23χρονη από το Ηράκλειο κι ένας 58χρονος ιερέας από το Ρέθυμνο είναι τα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη. Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται η 63χρονη από την Αργεντινή.

Η κατάσταση της 63χρονης έχει επιδεινωθεί το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αναπνευστική ανεπάρκεια και βρίσκεται υπό υψηλή υποστήριξη οξυγόνου.

Από κει και πέρα, το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη κρούσματα του ιού στο νησί. Πρόκειται για την 23χρονη φοιτήτρια η οποία σπουδάζει στην Ξάνθη κι επέστρεψε με συμπτώματα στο Ηράκλειο. Η 23χρονη έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ' οίκον καραντίνα.

Το 12ο κρούσμα του ιού στην Κρήτη είναι ένας 58χρονος κληρικός, κάτοικος κοινότητας του Δήμου Αμαρίου, ο οποίος νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται σταθερή.

Σημειώνεται ότι και στις δύο αυτές περιπτώσεις έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ η οικογένεια του κληρικού έχει τεθεί σε καραντίνα και αναμένεται η εξέταση δειγμάτων για να διαπιστωθεί εάν κάποιο μέλος της νοσεί.

Επίσης, σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο ένας 40χρονος άνδρας ο οποίος είχε επιστρέψει από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η κατάσταση του εξακολουθεί να βελτιώνεται ενώ στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου συνεχίζει να νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση μια 53χρονη γυναίκα από Σητεία.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη κατέληξε στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής ο οποίος είχε καταγραφεί ως τρίτο κρούσμα του ιού στο νησί, στις  12 Μαρτίου. Η ταφή του έγινε στο Ηράκλειο, καθώς δεν επιτράπηκε να μεταφερθεί στη χώρα του, για λόγους ασφαλείας.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr