Αρχίζουν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια - Ειδήσεις Pancreta
Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην Κρήτη, οι ψεκασμοί σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες του νησιού για την καταπολέμηση της εκκόλαψης κουνουπιών, μετά από εντολή του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Οι εργασίες των ψεκασμών θα ξεκινήσουν από τα παρόχθια-παράχθια φυσικά συστήματα, σε περιαστικές περιοχές και ακολούθως θα συνεχιστούν στην ενδοχώρα και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο και ζητηθεί από φορείς ή και πολίτες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Όπως έγινε γνωστό και φέτος θα συνεχιστεί η συνεργασία της Περιφέρειας με το Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνολογίας Κρήτης στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης για την εντομολογική επιτήρηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, η εντομολογική επιτήρηση πραγματοποιείται συστηματικά και στις τέσσερις Περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, για την επιστημονική υποστήριξη των προγραμμάτων καταπολέμησης. Οι δράσεις περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της δυναμικής και της μοριακής σύστασης των πληθυσμών των κουνουπιών, την παρουσία και ένταση εντομομεταδιδόμενων ασθενειών σε αυτά (παθογόνων όπως του πλασμωδίου της ελονοσίας και του ιού του Δυτικού Νείλου/WNV) και την ανθεκτικότητά τους ή την επικινδυνότητα ανάπτυξης ανθεκτικότητας στα εντομοκτόνα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr