Ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Γεωργόπουλος.

 
Έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού απευθύνει με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «είμαστε περίπου 15 ημέρες πίσω σε σύγκριση με την περιοχή της Λομβαρδίας, κάτι που σημαίνει ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για την πορεία της επιδημίας και τον αριθμό των ασθενών που θα χρειαστούν Εντατική Θεραπεία».

Ο κ. Γεωργόπουλος τονίζει ότι «η δυνατότητα του συστήματος κινδυνεύει να ξεπεραστεί από τα πραγματικά γεγονότα», φέρνοντας ως παράδειγμα την Λομβαρδία στην Ιταλία όπου ο εκθετικός ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων οδήγησε το σύστημα υγείας να μην μπορεί να ανταπεξέλθει και καλεί τους πολίτες να μην βγαίνουν από το σπίτι εκτός εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Κάνω έκκληση σε όλους να μείνετε σπίτι. Στην Λομβαρδία (Περιοχή Μιλάνου) αναγκάστηκαν (και το κατάφεραν) να αυξήσουν μέσα σε 3 εβδομάδες τα κρεβάτια της Εντατικής κατά 60-70%!!! περίπου (αρχικός αριθμός 720 σε σύνολο 55 νοσοκομείων).

Δυστυχώς στη Λομβαρδία η αύξηση του αριθμού των ασθενών που χρειάζεται Εντατική δεν είναι γραμμική και όπως δείχνουν μαθηματικά μοντέλα, μέχρι τις 20 Μαρτίου είναι πιθανόν χιλιάδες ασθενείς να χρειασθούν εντατική θεραπεία. Η δυνατότητα του συστήματος κινδυνεύει να ξεπεραστεί από τα πραγματικά γεγονότα. Μη βγαίνετε από το σπίτι εκτός εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Πιστέψτε με δεν είναι αστείο!

Με τα δεδομένα που είχαν μέχρι τις 7 Μαρτίου το γραμμικό μοντέλο προέβλεπε ότι στην περιοχή, στις 20 Μαρτίου θα νοσηλεύονταν στην Εντατική 869 ασθενείς (σύνολο από τις 25 Φεβρουαρίου). Δυστυχώς στις 13 Μαρτίου είχαν νοσηλευτεί περισσότερο από 1000 ασθενείς. Το εκθετικό προβλέπει ότι στις 20 Μαρτιου το σύνολο των ασθενών που θα χρειάζεται Εντατική θεραπεία ανέρχεται σε 15542!!! Εκθετικός ρυθμός αύξησης 0.246 την ημέρα! Μείνετε σπίτι!.

Είμαστε περίπου 15 ημέρες πίσω σε σύγκριση με την περιοχή της Λομβαρδίας, κάτι που σημαίνει ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για την πορεία της επιδημίας και τον αριθμό των ασθενών που θα χρειαστούν Εντατική Θεραπεία».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr